6 bin yıldır yan yana yatan Valdaro Aşıkları

2007 yılında, bir arkeolog ekibi İtalya’nın Lombardiya bölgesindeki Mantua yakınlarında bir mezar keşfetti. İçeride, yüz yüze...

6 bin yıldır yan yana yatan Valdaro Aşıkları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2007 yılında, bir arkeolog ekibi İtalya’nın Lombardiya bölgesindeki Mantua yakınlarında bir mezar keşfetti. İçeride, yüz yüze yatan bir çift iskelet buldular. Bu iskeletler, diğerlerinden farklıydı; yüzleri birbirine dönüktü ve vücutları iç içe geçmişti.

Araştırmacılar, iskeletleri görünce bu eşsiz ve romantik görüntüden bir hayli etkilendiklerini belirtti. Bu keşif, internette hızla yayıldı ve onlara Valdaro Aşıkları ismi takıldı. Sevgililer Günü’nden hemen önce keşfedilmiş olması, özellikle yankı uyandırdı.

Birçoğu için, vücutların konumlandırılması, zamansız ve trajik bir sonla karşılaşan şanssız aşıklar Romeo ve Juliet’in hikâyesini akla getirdi. Arkeologlar Valdaro Aşıklarını incelerken bir dizi ilginç keşifte bulundu.

İlk olarak, çift yaklaşık 6 bin yıl önce Neolitik dönemde ölmüştü. Neolitik dönemde bu şekilde gömülen iskeletler nadirdi ve bu da çifti daha da benzersiz kılıyordu.Diğer bulgular ise bu iskeletlerin, genç bir çifte ait olduğuydu. Her ikisi de öldüğünde 20 yaşındaydı. İskeletlerde herhangi bir şiddet belirtisi yoktu ve muhtelemen vücutları, ölümlerinden sonra bu şekilde yerleştirilmişti. İkisinin de boyu ortalama olarak 1.58