9. Onur Yürüyüşü’ne polis engeli

LGBTİQ+ bireyleri, 9. Onur Yürüyüşü sebebiyle Taksim Meydanı’na çıkmak için direnirken, polisin kalkanları ve barikatlarıyla karşılaştı....

9. Onur Yürüyüşü’ne polis engeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

LGBTİQ+ bireyleri, 9. Onur Yürüyüşü sebebiyle Taksim Meydanı’na çıkmak için direnirken, polisin kalkanları ve barikatlarıyla karşılaştı. “Polis tüm yolları kapatsa da 9. Trans Onur Yürüyüşü bugün Taksim’de yaşanacak” diyen LGBTİQ+ bireyleri, “Yeni İstanbul Valisi Davut Gül, günler öncesinden Trans Onur Yürüyüşü ve LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü hedef alarak Twitter’dan “aile” vurgulu tehdit mesajı yayınlamıştı. Valilik’ten resmi yasak kararı olmamasına rağmen polis Taksim bölgesini barikatlarla kapatıyor” dedi.

Haber

9. Trans Onur Yürüyüşü için çağrı yapılan Taksim bölgesindeki M2 Yenikapı – Hacıosman Metro hattının Şişhane ve Taksim istasyonuyla birlikte F1 Taksim – Kabataş Fünikiler Hattı, 10:00 itibariyle Valilik kararıyla “ikinci bir duyuruya kadar” kapatıldığı bilgisi aktarıldı.

Haber

Öte yandan kriz masasını oluşturan bireyler, “9. Trans Onur Yürüyüşü’nde ihtiyaç duymanız halinde Kriz Masası’na ulaşabilirsiniz. Acil durumlarda arayabileceğiniz numara: 0530 039 99 70″dedi.

Haber

Bugün (18 Haziran) Translarla Eşitlik Günü’nde gerçekleşecek Trans Onur Yürüyüşü sırasında ve sonrasında yaşanabilecekler için tavsiyeler yayınladığı bilgileri paylaştı.

Haber

9. Trans Onur Haftası Komitesi’nden gelen mesajda, şu ifadeler kullanıldı: “Unutma ki her yürüyüşümüz Onur Yürüyüşü aşkım. Biliyorsun, trans+’lar her yerde çalışır, her yerde yürür! Sokaklarda olduğun her ân, yürüyüşümüzü birlikte gerçekleştiriyoruz. Kendini ve arkadaşlarını güvende tutmaya devam et.”

Haber

Onur Haftası Komitesi, şunları aktardı:
“Şişli Kaymakamlığı sitesinde yayınlanmamasına rağmen, polisler telefondan yürüyüş ve etkinlik yasağı kararı göstererek lubunyaları dağıtmaya çalışıyor.
Harbiye’de polis gözaltı yapıyor. Polis, lubunyalara uyguladığı şiddeti kayda alan basın emekçilerine de saldırıyor.”
Polis Harbiye’de 9. Onur Haftası Yürüyüşü’ne katılanları gözaltına alıyor.
Haber Merkezi