AFAD’dan Libya için 4 bin ton yardım malzemesi

Sel felaketinin yaşandığı ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği Libya’ya, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)...

AFAD’dan Libya için 4 bin ton yardım malzemesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sel felaketinin yaşandığı ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği Libya’ya, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 4 bin ton yardım malzemesi toplandı. AFAD Başkanı Okay Memiş, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki askeri gemiyle 550 personel ve yaklaşık 4 bin ton yardım malzemesinin gönderildiğini bildirdi.

Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nın doğusunu vuran “Daniel” fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuş ve meydana gelen felakette son açıklamaya göre 6 bin kişiyi aşkın kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti. Büyük yıkımın meydana geldiği felaket için ilk yardıma koşan ülkelerden olan Türkiye, bölgeye yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, sel felaketinin yaşandığı Libya’ya, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki askeri gemiyle 550 personel ve yaklaşık 4 bin ton yardım malzemesinin gönderildiğini bildirdi. Memiş, İzmir Alsancak Limanı’ndan Libya’ya gidecek gemilerin hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Libya’daki sel felaketinin ardından AFAD olarak arama kurtarma ve insani yardım organizasyonlarını planlayıp icra etmeye başladıklarını söyledi.

iha