AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Çelebi Kimdir?

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR? 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde İzmir 1.Bölge 4.Sıradan seçilen Çelebi, daha önce Ergenekon...

AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Çelebi Kimdir?

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR?

28. Dönem Milletvekili seçimlerinde İzmir 1.Bölge 4.Sıradan seçilen Çelebi, daha önce Ergenekon Kumpas davalarında hapis yatmıştı.

İlk ve orta öğrenimini Amasya’da tamamlayan Çelebi, İzmir Maltepe Askeri Lisesi’nden birincilikle mezun oldu. Kara Harp Okulu’nu bitirip 2007 yılında Teğmen rütbesini aldı. Sistem Mühendisi olarak mezun oldu. 1 senelik eğitimden sonra askeri helikopter pilotu oldu. Askerlikten ayrıldıktan sonra uçak pilotluğu eğitimi aldı.

CHP 35 ve 36.Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi olarak seçilen Çelebi, 27. dönem CHP İzmir milletvekili adayı oldu. Çelebi CHP’den istifa ederek yapılan bir tören ile AK Partiye geçti.

Çelebi, kumpas davalardan dolayı 41 ay cezaevinde yattı. Cezaevinde eşi Kezban Merey Çelebi’yle evlendi. Yaşadıklarını “Teğmen” adını verdiği kitapta kaleme aldı.

Çelebi, Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı eğitimini üstün başarıyla bitirmiş, online eğitim alanında büyük projelere imza atmıştır. PADI açık deniz dalgıç sertifikası bulunmaktadır.

İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Haber Merkezi