AK Partili Sayan 'Bırakın bu faşist kafanızı'

AK Partili Savcı Sayan, yurt dışında oy kullanan yabancı uyruklu vatandaşlara gösterilen tepkiler üzerine açıklama yaptı....

AK Partili Sayan 'Bırakın bu faşist kafanızı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Partili Savcı Sayan, yurt dışında oy kullanan yabancı uyruklu vatandaşlara gösterilen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Doğu ve Güneydoğu’da da Kürtçe konuşup, Türkçe bilmeyenleri ifade eden Sayan, “bırakın bu faşist kafanızı” dedi.

AK Partili Sayan’ın açıklamaları şöyle:

“Oy kullanırken Arapça konuşan bir vatandaşımıza Türkçe bilmediği için oy kullanmaması gerekiyor diyenlere, sormak isterim Doğu ve Güneydoğu’da Türkçe bilmeyen 100 binlerce anne,baba var. Demek ki elinizde olsa bunlara da oy kullandırmayacaksınız. Bırakın artık bu faşist kafanızı. Zamanında insanları kıyafetinden dolayı şehire almadınız bari dilinden dolayı oy kullanmalarına engel olmayın.
Güzel Türkçe konuşan ne vatan düşmanlarını gördük. Dili ne olursa olsun Vatan, Bayrak, Millet ve Devletini seven herkes başımızın tacıdır. Tek kelime Türkçe bilmeyen yabancı danışmanlarla Ülkemizi yönetme iddiasında olanların Arap bir vatandaşımız üzerinden saldırıya geçmeleri ne kadar da komik. Dillerimizin çokluğu, zenginliği bizi ayrıştırma için değil birleştirme için kullanılmalıdır..
Yaşam dilimiz, ana dilimiz farklı da olsa ortak paydamız, resmi dilimiz TÜRKÇEDİR…“ dedi.

Oy kullanırken Arapça konuşan bir vatandaşımıza Türkçe bilmediği için oy kullanmaması gerekiyor diyenlere, sormak isterim Doğu ve Güneydoğu’da Türkçe bilmeyen 100 binlerce anne,baba var. Demek ki elinizde olsa bunlara da oy kullandırmayacaksınız.Bırakın artık bu faşist kafanızı.…

— Savcı Sayan ?? (@SavciSayan) May 22, 2023

Haber merkezi