Akademide ‘yakın akraba kontenjanı’ geleneği!

Üniversite içinde uzun süredir devam eden iddialar, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Gülmira Kuruoğlu’nun iş akdini feshettiği...

Akademide ‘yakın akraba kontenjanı’ geleneği!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversite içinde uzun süredir devam eden iddialar, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Gülmira Kuruoğlu’nun iş akdini feshettiği yabancı uyruklu öğretim üyesi Nadine Freda Kemp’in yerine yabancı kontenjandan yetersiz dil bilgisiyle kız kardeşi Esmiralda Sadiyeva’nın atanmasının ardından yeni bir boyut kazandı. Bu sefer ise Gülmira Kuruoğlu’nun yeğeni Murad Mammad’ın aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak atanmasının detaylarına odaklandı.

Gülmira Kuruoğlu’nun yeğeni Murad Mammad’ın, Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi kadrosuna alındığı öğrenildi. Murad Mammad’ın akademik geçmişi, yabancı dil bilgisi olmayan bir akrabanın bu pozisyonda atanmasıyla ilgili eleştirilere yol açtı. İngilizce bilmeyen Mammad’ın “Rusça” dışında yabancı dil bilgisine sahip olmaması, atanmasının akademik yeterlilik açısından sorgulanmasına neden oldu.

Ayrıca, Mammad’ın alanı olan uluslararası ilişkiler ve finans konusunda uzmanlaşmış olmasıyla, Efes Meslek Yüksekokulu’nun “otel, lokanta ve ikram hizmetleri” bölümünde öğretim görevlisi olarak atanması arasındaki fark da dikkat çekti.

Gülmira Kuruoğlu’nun, ailesinden gelenlerin aynı üniversitede çalışıp çalışmadığı sorusu da tartışmanın odağı haline geldi. Kuruoğlu’nun bu atamalarla ilgili tavrı ve üniversite yönetiminin konuya nasıl bir yaklaşım sergileyeceği, ilerleyen süreçte merakla bekleniyor.

Öte yandan, İngilizce bilmeyen Kuruoğlu’nun daha önce de yabancı uyruklu öğretim görevlileriyle ilgili atama ve emeklilik konularında benzeri tartışmalara neden olduğu ve bu durumun üniversitedeki huzursuzluğu artırdığı iddia edilmişti.

Haber Merkezi