28 yıllık poliklinik kapatılıyor!

Semi Tektaş-yenikiraz.com Eşrefpaşa'da faaliyet gösteren ve günde 300 hastaya poliklinik hizmeti veren Süleyman Taştekin Semt Polikliniği'nin...

TAKİP ET

Semi Tektaş-yenikiraz.com

Eşrefpaşa'da faaliyet gösteren ve günde 300 hastaya poliklinik hizmeti veren Süleyman Taştekin Semt Polikliniği'nin kapatılmasını protesto etmek amacıyla bölge muhtarları ve vatandaşlar basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Konak Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Basın metnini Konak Belediye Meclis Üyesi Ali Peynirci okudu.

Emekli olan doktorların yerine atama yapılmadı için bazı bölümlerin hizmet vermediğini söyleyen Peynirci, 'Esrefpaşa Caddesi No: 268 de bulunan Süleyman Taştekin Semt Polikliniği 1995 Nisan ayında Hayırsever iş adamı Süleyman Taştekin tarafından 4 kat olarak, sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere İzmir Ticaret Odası Vakfı aracılığıyla Sağlık Bakanlığına bağışlandı. Poliklinik açıldığı zaman uzun süre Dahiliye, Üroloji, Diş, Aile Hekimi, Nöroloji, Ortopedi, Kardiyoloji, Psikiyatri, Kulak Burun Boğaz, Genel Cerrahi, İntaniye, Cildiye, Göğüs Hastalıkları, Göz, Fizik Tedavi, Kadın Doğum bölümleri vardı, günde 700 hastaya bakılıyordu. Geçen zaman içinde emekli olan doktorlarımızın yerine yeni görevlendirme yapılmadığı için 9 bölüm hizmet vermemekte, günlük bakım sayısı 150-200 arasına düşmüştür. Ayrıca Polikliniğimizden aldığımız bilgi neticesinde Polikliniğin Depreme dayanıksız, riskli olduğu ağustos ayı sonunda boşaltılacağıdır. Elbette Depreme dayanıksız, riskli yapıların can ve mal kaybına neden olmadan yıkılması doğrudur, gereklidir' şeklinde konuştu.

'BİNAMIZ HİZMETE DEVAM ETSİN'

Peynirci cevaplandırılması üzerine yetkililere şöyle seslendi;

'Bu aşamada şunları soruyoruz?

2020 yılında yaşanan Bayraklı depreminden sonra Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından karot testi yapıldı. (Bu bilgi Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde mevcut) Sonucunda bina o zaman dayanıksız, riskli çıkmış olsaydı mutlaka Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü işlem başlatırdı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre Müdürlüğün sisteminde böyle bir kayda rastlanmadı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü karot testi sonucunda dayanıksız, riskli çıkan binalara ilgili Tapu Müdürlüklerine o bina için şerh koyuyor. Tapu incelemesinde Poliklinik binası ile ilgili şerhe rastlanmadı.

Sonuç olarak, Bozyaka SSK Hastanesinin de ağustos ayı sonunda kapanacağını göz önüne alacak olursak 20 mahalle, yaklaşık 100 bin insanımıza hitap eden Süleyman Taştekin Semt Polikliniğinin kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Dayanıksız, riskli bir durumu var ise şayet güçlendirme yapılarak, bağışlama amacına uygun sağlık hizmetlerine devam etmesini istiyoruz. Emekli olan doktorlarımızın yerine yeni görevlendirilme yapılmasını istiyoruz. Kaldı ki Polikliniğimizin tam kadro hizmet vermesiyle Büyük Hastanelerde yığılmanın önüne geçilmiş olacaktır. Semtimizde bulunan muhtarlarımız, semt sakinlerimiz olarak Süleyman Taştekin Semt Polikliniğinin hizmete devam etmesini ilgili ve sorumlu herkese iletiyoruz.'

Özel Haber

Bakmadan Geçme