3 Pakistanlı’ya tecavüzden müebbet

14 Ocak’ta 2022 yılında bir çift ve diğer akrabaları Yunanistan sınırını geçerek Kilkis’teki konaklayacakları otele yürüdüler....

TAKİP ET

14 Ocak'ta 2022 yılında bir çift ve diğer akrabaları Yunanistan sınırını geçerek Kilkis'teki konaklayacakları otele yürüdüler. Üç Pakistanlı'nın onlara doğru yürüdüğünü gören çift ve akrabaları, zorla terk edilmiş bir yere götürüldüler.

Üç Pakistanlı, çiftin ve akrabalarının eşyalarını zorla alırken, 26 yaşındaki Kübalı kadına partnerinin gözleri önünde tecavüz ettiği ifade edildi.

Silah zoruyla tehdit edilen adam, 26 yaşındaki eşini korumak isterken kafasına aldığı sert cisimle yere yığıldı, partnerini koruyamadı.

Thessaloniki Karma Jüri Mahkemesi'nde ifade veren 26 yaşındaki Kübalı kadın, silah zoruyla eşinin gözleri önünde tecavüze uğradığını korku dolu gözlerle ifade etti.

Sanıklardan 'tecavüz' ve 'soygun' reddi

Mahkemede ifade veren üç sanıktan biri soygunculuğu kabul etti, tecavüzü reddetti. İkinci sanık ise parasının olduğunu ifade ederken, suçlamaları reddetti.

Üçüncü sanık ise, mahkemede 26 yaşındaki kadının rızası olduğunu kabul ederek, tecavüzü reddetti.

Çiftin soygun ve tecavüz ifadesi

Küba asıllı çift ve yanındaki akrabalarıyla mahkemeye verdikleri ifadelerinde, Kuzey Makedonya'dan yasadışı yollarla Yunanistan'a geçtiklerini anlattı.

Kübalı çift ve diğer kişiler; Pakistanlı üç şahıs tarafından zorla terk edilmiş bir yere götürülüp, eşyalarını alındığı, Kübalı 26 yaşındaki kadına da eşinin gözleri önünde tecavüz ettiklerini anlatıldı.

Partnerini korumak isteyen adamın başına sert bir cisimle darbe aldığını anlatan adam, partnerini koruyamadığını ifade etti.

Kübalı kadın ise silah zoruyla tecavüze uğradığına dikkati çekerken, 'Hayatta kalıp kalamayacağımı bilemiyordum. Birinin elinde silah, diğerinin elinde sopa vardı. Diğer kişi ise içeri girdi' dedi.

Mahkemeden müebbet kararı

Sanıkları dinleyen mahkeme, hafifletici hiçbir unsura bakmadan, şahısları oybirliğiyle ömür boyu hapse mahkûm etti. Müebbette ek olarak ise 16,5 yıl daha ceza verildi.

Üçüncü sanık ise, tecavüze yardım ve yataklık sebebiyle 21 yıl hapis cezası aldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme