30.Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Aida Operasıyla Başladı

Festivalin açılış programında, ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin eseri olan ‘Aida’ operası sahnelendi. Bu büyüleyici eseri...

TAKİP ET

Festivalin açılış programında, ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin eseri olan 'Aida' operası sahnelendi. Bu büyüleyici eseri Aspendos Antik Tiyatrosu'nun muhteşem atmosferinde izlemek, sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Ünlü İtalya orkestra şefi Fabrizio Maria Carminati'nin yönetiminde gerçekleşen bu büyük prodüksiyonda, Antalya ve Ankara Devlet Opera Balesi koroları da solistlere eşlik etti. Eserin dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Gürcan Kubilay, koreografi Sergei Terechenko ve ışık tasarımı Giovanni Pirandello imzasını taşıyor.

Uluslararası Katılım: Festival, dünyaca ünlü yabancı solistlerin katılımıyla büyük bir uluslararası etkinlik halini alıyor. Bu yıl festivalde iki opera, iki klasik bale ve bir konser sunulacak, sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatmayı amaçlıyor.

Program:

8 Eylül: 'Tosca' operası, saat 21.00'de sahnelenecek.

13-14 Eylül: Çaykovski'nin 'Kuğu Gölü' balesi Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye taşınacak.

17 Eylül: İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 'La Bayadere' balesini sahneleyecek.

21 Eylül: Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarının seslendireceği 'Gala Konseri' ile festival sona erecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme