50 yıl sonra diploma sahibi oldular

Denizli’de seneler sonra eşleri, çocukları ve torunlarıyla birlikte diplomalarına kavuşan ustalar duygusal anlar yaşadı. Denizli'de alışılmışın...

TAKİP ET

Denizli'de seneler sonra eşleri, çocukları ve torunlarıyla birlikte diplomalarına kavuşan ustalar duygusal anlar yaşadı.

Denizli'de alışılmışın dışında mezuniyet töreni düzenlendi. Geçmiş yıllarda ustalık belgesi almış fakat lise diploması olmayan meslek erbapları için Denizli Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi tarafından diploma telafi programı düzenledi. Geçtiğimiz yıl programa 110 kişi başvurdu. Yaş ortalaması 40 olan programı 88 kişi başarıyla tamamlayarak lise diploması almaya hak kazandı.

Programın tamamlanmasıyla aşçılık, elektrik tesisatı, erkek kuaförlüğü, kadın kuaförlüğü, otomotiv elektrikçiliği, fırıncılık gibi alanlarda katılımcılara dersler verildi. Bu dersleri başarıyla geçen 88 öğrenci diploma almaya hak kazandı. Okulun tamamlanmasıyla mezuniyet töreni düzenlendi. İlginç manzaraların oluştuğu törende diploma alanlar ustaların hayat hikayeleri davetlileri duygulandırdı.
Yarım asır sonra gelen diplomayı torunuyla birlikte ana 63 yaşındaki Cemal Gürsel Özdemir, '50 yıl önce ortaokuldan mezun oldum. Müdür Bey sağ olsun bizleri bu programa dahil etti. Öğretmenlerimiz bizlere çok iyi ilgilendi. Bire bir, yüz yüze ve internet üzerinde kalan dersler alarak bugün diploma almaya hak kazandık. Mezun olduk, çok sevinçliyiz. Benim çocuklarımın hepsi yüksek tahsil ediyor artık ben de bir lise mezunu oldum. Çok mutluyum, çok teşekkür ediyorum. Bu programda emeği geçen bütün hocalarıma ellerinden öpüyorum. Saygılar sunuyorum' dedi.
Haber Merkezi

Bakmadan Geçme