65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma hizmeti tartışması büyüyor

Bu gelişmelerin ardından iddialara göre, Özel Halk Otobüsleri de tüm Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlar...

TAKİP ET

Bu gelişmelerin ardından iddialara göre, Özel Halk Otobüsleri de tüm Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz taşıma hizmetini ekim ayında sonlandırma kararı aldı. Konuya ilişkin açıklama ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, bazı kişilerin yanıltıcı bilgiler yayarak belediyenin 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz kartlarını iptal etmeye yönelik bir karar aldığını iddia ettiği belirtildi. Açıklamada, bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığı ve ücretsiz taşıma yetkisinin kanunla belirlendiği vurgulandı. Belediye tarafından böyle bir kararın alınmadığı net bir şekilde ifade edildi.

Açıklamanın devamında, Özel Halk Otobüsleri'nin ise ekonomik sebepler, artan maliyetler ve yükselen akaryakıt fiyatları nedeniyle tüm Türkiye genelinde ekim ayında ücretsiz taşıma hizmetini sonlandırma kararı aldığı belirtildi. Fakat bu kararın, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile herhangi bir ilgisi bulunmadığı vurgulandı.

Özel Halk Otobüsleri'nin ücretsiz taşıma hizmeti karşılığında talep ettiği destekleri bakanlıklardan almaları halinde bu kararı uygulamayacaklarına dikkat çekilen açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuyla ilgisi olmadığı ve iddiaların asılsız olduğu net bir biçimde ifade edildi.

Ücretsiz toplu taşıma hizmetinin geleceği hakkındaki tartışmalar ve bu konuda alınan kararların etkisi, ülke genelindeki 65 yaş üstü vatandaşlar ve toplu taşıma kullanıcıları tarafından yakından takip ediliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme