Acılı eş, idam istedi

Ödemiş'in Kaymakçı mahallesinde 15 Aralık 2017 tarihinde meydana gelen cinayet sonrasında hayatını kaybeden Kaymakçı Çok Programlı...

TAKİP ET

Ödemiş'in Kaymakçı mahallesinde 15 Aralık 2017 tarihinde meydana gelen cinayet sonrasında hayatını kaybeden Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü 47 yaşındaki Ayhan Kökmen'in öldürülmesi hakkındaki davanın ikinci duruşması, Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 10 tanığın dinlendiği duruşma sonucunda dava, 9 Kasım 2018 tarihine ertelendi. Basına kapalı olarak görülen duruşmanın bitiminde Kökmen'in eşi Ümmü Kökmen fenalık geçirdi. Kökmen için hemen ambulans çağrıldı.

'Öldürmek, bu kadar kolay olmamalı'

Eşinin planlı bir şekilde öldürüldüğüne dikkat çeken acılı eş Ümmü Kökmen, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, 'Üç tane cani, günlerce plan yapmışlar 'Okulun müdürünü nasıl öldürebiliriz?' diye. Daha ne diyeyim? Bir baba, çocuklarının elinden kalemi alır da silah verir mi? Bu babayı asla affetmiyorum. Buradan öğretmen kökenli olan bakanımıza sesleniyorum. Meclis Başkanımız Binali Yıldırım'a, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Lütfen sesimizi duysunlar, çığlığımızı duysunlar. Öldürmek, ölüm bu kadar basit olmamalı. 15-16 yılla kurtulmamalı. Ben idam istiyorum. Daha bu sabah Ceylin davası vardı. Ceylin'in ne günahı vardı? Komşusunun canı istiyor, Ceylin'i öldürüyor. Öğrencilerin canı istiyor, Ayhan Kökmen'i öldürüyor. Bu kadar basit mi? Caydırıcı sebepler olmadığı için herkes eline silahı alıyor, canını kim sıkıyorsa öldürüyor. 'Ben gelecekle uğraşıyorum' diyordu Ayhan Hoca. Eşimin günahı, öğrencilerin sevmek miydi ?' diyerek gözyaşı döktü.

'Tutuklulukları devam ediyor, tahliye yok'

Müşteki avukatlarından Süleyman Coşkun ise, 'Eğitim şehidi Ayhan hocamızın öldürülmesine ilişkin davanın ikinci celsesi görüldü. Tanıkların tamamının ifadesi henüz alınmadı çünkü çok sayıda tanık var. Olayla öncesi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olan tanıklardan 15 tanesi bugünkü duruşmaya çağrılmıştı, 10 kişi dinlendi. Dinlenmeyen tanıkların ifadelerinin alınması için duruşma, 9 Kasım'a ertelendi. Bu aşamada tutuklu olan sanıkların, suça sürüklenen çocukların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Herhangi bir tahliye kararı yok. 9 Kasım'da dosyanın üçüncü celsesiyle duruşmalar devam edecek' ifadelerini kullandı.

 Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme