Amasya’da Kuran kursunda öğrencilere yönelik şiddet

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Amasya’nın merkezinde bulunan Büyükağa Kuran Kursu’nda yaşanan şiddet olayı, yetkililer tarafından...

TAKİP ET

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Amasya'nın merkezinde bulunan Büyükağa Kuran Kursu'nda yaşanan şiddet olayı, yetkililer tarafından hızla ele alındı. Olay, geçtiğimiz salı günü akşam saatlerinde yaşandı. Kursa akşam saatlerinden sonra dışarıdan getirilen pidelerin öğrencilere dağıtılmasının ardından başladı. Öğrencilerin yediği pidelerin ardından yaşananlar ise vahimdi.

İddiaya göre, adaklık hayvanların kesilmesi ve resmi bir görevi bulunmayan B.N. isimli kişinin, öğrencileri toplayarak pideleri idare izni olmadan yedikleri gerekçesiyle fırça sapıyla darp ettiği ortaya çıktı. Bu darp olayına, kursta belletmen olarak görev yapan T.D. de katıldı. Ancak olayın boyutları, ertesi sabah bir öğrencinin hastaneye giderek vücudundaki morlukları doktora göstermesi ve durumu polise bildirmesiyle anlaşıldı.

Olayın ardından polis, güvenlik kameralarının 24 saatlik kayıtlarını incelemeye aldı. Bu inceleme sonucunda yaşanan darp olayı net bir şekilde görüldü. Bunun üzerine B.N. gözaltına alındı. Ancak çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan belletmen T.D.'nin ise kurstaki görevine son verildi.

Amasya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın ciddiyeti vurgulanarak, 'İlimiz merkez Büyükağa Kur'an Kursunda yatılı kalan öğrencilerimizin darp edilmesi olayı ile ilgili olarak sorumlular hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, konu valiliğimizce titizlikle takip edilmektedir' denildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme