Avokado Ttürkiye'de yetişir mi?

Avokado Türkiye'de Yetişir mi? Meksika dünyada avokado üretiminin en çok yapıldığı yer olarak tanımlanmaktadır. Ardından Dominik...

TAKİP ET

Avokado Türkiye'de Yetişir mi?

Meksika dünyada avokado üretiminin en çok yapıldığı yer olarak tanımlanmaktadır. Ardından Dominik Cumhuriyeti, Peru, Endonezya ve Kolombiya gelmektedir. Son dönemlerde de Türkiye'de tüketilmekte olan bu meyve Türkiye'nin Antalya ve Mersin şehirlerinde yetiştirilmektedir. Aynı zamanda Rize gibi donların nadiren görülmekte olduğu Doğu Karadeniz illerinde de yetiştirilebilmekte olduğu bilinmektedir. Avokado ağacı ne kadar sürede meyve verir sorusu ise son dönemlerde bu meyvenin meşhur olması ile birlikte sıkça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu sorunun cevabı ise 3 yıl olarak verilebilmektedir.

Avokado Nasıl Yetiştirilir?

Avokado ağacı bol bol güneş görmekte olan ve ılıman iklim yapısına sahip olan bölgelerde yetişmektedir. Bundan dolayı da bu meyvenin rüzgar, don, kar olan bölgelerde yetişme ihtimali oldukça zordur. Ayrıca bu ağacın toprağı da oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bu meyvenin dikiminde en iyi toprak, minimum 1 m derinliğe sahiptir. Bunun yanı sıra bu ağaç nötr toprakları daha çok sevmektedir.

'Haber Merkezi'

Bakmadan Geçme