Beydağ Halk Eğitim'de yıl sonu sergisi

Beydağ Halk Eğitimi Merkezi'nin düzenlediği yıl sonu sergisinin açılışı Beydağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Belediye Başkanı Vasfi...

TAKİP ET

Beydağ Halk Eğitimi Merkezi'nin düzenlediği yıl sonu sergisinin açılışı; Beydağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, İlçe Jandarma komutanı Fikret Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Halil Değirmenci, daire amirleri, muhtarlar, STK yöneticileri ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Üç gün sürecek olan sergide Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünleri sergilenecek.

Beşikten mezara kadar eğitim

Beydağ Halk Eğitimi Merkezi Misak-ı Milli Salonu'nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sunullah Desticioğlu yaptı. Desticioğlu, 'Peygamberimizin 'Beşikten mezara kadar bilim tahsil edin' hadisini düstur edinen bir hayat boyu öğrenme kurumu olarak hedefimiz, öğrenen topluma dönüşüm sürecinde beşikten mezara kadar rehberlik hizmeti sunan, bireyin bilgi ve şuurunu geliştirerek insanlığın kalkınmasında sorumluluk almasını destekleyen kaliteli eğitimler sunmaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur' derken yaygın eğitimin ne kadar önemli olduğunu açık bir şekilde ifade etmiştir. Halk Eğitimi Müdürlüğü olarak bu öğretim yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında okuma yazma kursları açtık. Ayrıca sosyal ve kültürel kurslar açtık. Şu an itibariyle 77 kurs açılmış olup 1335 öğrenciye hizmet verilmiştir. Bu yıl kurslara katılan tüm kursiyerleri ve onların sosyal ve kültürel anlamda gelişmelerini sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum' dedi.

77 branşta kurs açıldı

Beydağ Milli Eğitim Müdürü Halil Değirmenci, bu yıl Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde 77 branşta kursların açıldığını, okuma yazma bilmeyenlere ulaşılarak eğitim verildiğini belirtti. Bu çalışmaların gelecek yıllarda daha da artmasını ümit ettiğini ifade ettiği konuşmasında sergide emeği geçen öğretmenler ile belge alan tüm kursiyerleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Beydağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü ise Beydağ Halk Eğitimi Merkezi'nin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini, bu yıl merkezde 1300 öğrencinin kurs aldığını, gelecek yıl bu sayının ikiye katlanması gerektiğini ifade etti. Kendisinin de Halk Eğitimi Merkezi'nde kursa katılan bir annenin oğlu olduğunu ifade eden Üçüncü, yeni açılacak kurslara annesinin de kaydının yapılmasını istedi. Ayrıca yapılan çalışmalardan dolayı Halk Eğitimi Merkezi öğretmenlerine ve Kurum Müdürü Sunullah Desticioğlu'na teşekkür etti.

Katkısı olanlara plaket ve belge

Kursiyer öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından Halk eğitimi Merkezine katkıda bulunan muhtarlara plaketlerini İlçe Kaymakamı Gürkan Üçüncü takdim etti. Halk oyunları kursunu bitiren öğrencilere de belgelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Değirmenci verdi. Kurum Müdürü Sunullah Desticioğlu ise kuruma verdiği desteklerden dolayı İlçe Kaymakamı Gürkan Üçüncü'ye 2018 Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisi anısına kaligrafi eğitmeni Muratcan Bölce'nin yazdığı bir tabağı hediye etti.

Halk oyunları öğrencilerinin yaptığı gösterinin ardından Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı yıl sonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Davetlilerin sergiyi gezmelerinin ardından program sona erdi

Bakmadan Geçme