Cem Karaca kimdir? Ne zaman dünyaya geldi?

Cem Karaca, tiyatro sanatçıları Toto-Mehmet Karaca’nın tek çocuğudur. Karaca, 5 Nisan 1945 tarihinde İstanbul’da doğdu. Tiyatrocu...

Cem Karaca, tiyatro sanatçıları Toto-Mehmet Karaca'nın tek çocuğudur. Karaca, 5 Nisan 1945 tarihinde İstanbul'da doğdu. Tiyatrocu anne babaya sahip olması nedeniyle Karaca, kulislerde büyüdü.Annesi Toto Karaca, Cem Karaca'nın sesini ilk keşfeden kişi oldu. Karaca, Robert ve Kültür Koleji'nde eğitim gördü. 1960'larda 'Dinamikler' ve 'Jaguarlar' gibi müzik gruplarında amatör olarak müzik kariyerine başladı.

Karaca, Türkiye'deki askeri darbe dönemlerinde şarkılarıyla toplumsal konulara değindi. Türk halk müziği, rock ve blues gibi farklı tarzların birleşiminden oluşan müziğiyle 'Namus Belası', 'Ölüm Allah'ın Emri', 'İhtiyar Oldum', 'İşte Geldim Gidiyorum', 'Emmoğlu', 'Bindik Bir Alamete', 'Tamirci Çırağı' gibi birçok unutulmaz şarkıya imza atan Karaca, 8 Şubat 2004 tarihinde hayatını kaybetti. 59 yaşında hayata vedan eden Karaca, bugün yaşasaydı 78 yaşına girecekti. Karaca'nın Türk müziği tarihindeki yeri ve etkisi hala sürmekte ve müzikleri hala tutkuyla dinlenmektedir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme