CHP Parti Meclisi’nde kurultay kararı alındı

Bugün yapılan CHP Parti Meclisi toplantısında, kurultay sürecinin başlatılması kararı alındı. Toplantı, CHP Genel Başkanı Kemal...

TAKİP ET

Bugün yapılan CHP Parti Meclisi toplantısında, kurultay sürecinin başlatılması kararı alındı.

Toplantı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşti ve yaklaşık beş saatten uzun sürdü. Toplantıda, seçim sonuçlarıyla ilgili sunum yapıldı ve Parti Meclisi üyeleri seçim sonuçlarını değerlendirerek görüşlerini aktardı.

Yeni Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) nasıl şekilleneceği de önemli bir gündem maddesi olarak ele alındı. Yeni MYK'nın pazartesi günü yapılması beklenen ilk toplantısının ardından, parti kurultayı sürecinin gündeme geleceği belirtildi.

İl ve ilçe kongrelerinin başlatılmasıyla birlikte kurultayın kesin tarihinin önümüzdeki günlerde netleşeceği ifade edildi.

PM toplantısında alınan bir diğer karar ise CHP'nin 14 Mayıs seçimleri sonrasında ertelenen kurultay sürecinin başlatılması yönündeydi. Kurultay süreciyle ilgili detayların da açıklanacağı bir bildirinin yayınlanacağı belirtildi.

Öte yandan, yeni MYK öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir görüşme yapacağı bilgisi de paylaşıldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme