Deprem bölgesinde köy evlerinin yüzde 70’i tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen bölgelerden olan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yapımı süren köy evlerinde inşaatların...

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen bölgelerden olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yapımı süren köy evlerinde inşaatların yüzde 70'i tamamlandı. İlçede Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) koordinesinde toplam 7 köyde 310 köy evi projesi yürütülüyor. Köy evleri inşaatları saha şefi Akan Bilir, 47 tane köy evi ile 10 tane ahırın bulunduğu Gedik Mahallesi'nde kaba inşaatların yüzde 60'ının bittiğini ve ince inşaatlara geçildiğini belirtti. Mesthöyük bölgesinde ise evlerin yüzde 80'inin bittiğini kaydeden Bilir, teslimatların en kısa zamanda yapılacağını söyledi.

ŞEHİRDEN DÖNÜŞ

Yapılan evlerin depreme dayanıklılığının yanı sıra estetik tasarımı ve kullanışlı oluşuyla şehirden köye dönüşü hızlandıracağını söyleyen Akan Bilir, 'Bu yapılan köy evleri statik olarak radye temel üzerine karkas şekilde imar edildi. En şiddetli depreme dayanacak durumda. Ayrıca çok estetik tasarlanmış olarak imal edildi. 3+1 olan evler 130 ile 150 metrekare arası kullanım alanıyla 5 ayrı tip olarak tasarlandı' diye konuştu.

DEPREMZEDE ESNAF DÜKKANINA KAVUŞTU

Depremlerde dükkanları yıkılan veya hasar gören esnaf, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği işbirliğinde yaptırılan Nurdağı'nda 133 ve İslahiye'de 88 dükkan ile ekonomik hayatlarına geri dönüşün ilk adımlarını atıyor. Yapımı tamamlanan 25, 50 ve 100 metrekarelik dükkanlarda kepenk açan esnaf, projeden çok umutlu olduklarını belirterek müşterilerini beklediklerini söyledi. Depremde 3 dükkanının yıkıldığını belirten esnaf Mehmet Demir, 'Bize böyle 100 metrekarelik bir dükkanı tahsis ettiler. İslahiye en kısa zamanda ayağa kalkacaktır' dedi. Esnaf Ersoy Güngören de 'Elektriklerimiz de geldi. Çevre düzenlememiz de bitti. Arkadaşlar işyerlerine taşınıyor' diye konuştu. Deprem sonrası dükkna yerleşince yoğun ilgiyle karşılaştığını söyleyen esnaf Nimet Doğan ise 'Bir sabah benden önce gelip dükkanın önünde bekleyen müşterim oldu' dedi.

İHA

Bakmadan Geçme