Depresyonla savaşan mucizevi besinler

Depresyon günümüzde sıklıkla karşılaşılan yaygın bir ruh sağlığı sorunudur. İlaç tedavisi ve terapi genellikle asıl tedavi...

TAKİP ET

Depresyon günümüzde sıklıkla karşılaşılan yaygın bir ruh sağlığı sorunudur. İlaç tedavisi ve terapi genellikle asıl tedavi olarak kullanılsa da sağlıklı bir diyet kişinin daha iyi hissetmesine ve iyileşme sürecine katkıda bulunabilir. Gün içerisinde nasıl hissettiğiniz ne tükettiğinizle ilgilidir. Yiyecekler beyni besler, bu nedenle yediklerinizin zihinsel sağlığınız üzerinde etkilidir. Sağlıklı beslenmeyi bir hayat felsefesi haline getirerek ve diyet listenize vitamin değeri yüksek gıdaları koyma konusunda çaba sarf ederek, depresyonunuzun ve kaygınızın çok daha yönetilebilir bir hale getirebilirsiniz. Depresyonu tedavi etmek için belirli bir diyet yoktur, ancak bazı gıdalardan uzaklaşmak ve bazılarından daha fazla tüketmek kişilerin semptomlarını yönetmesine yardımcı olabilir. İşte depresyonla savaşmaya yardımcı olan besinler

Çikolata

Şekersiz ve bitter çikolata kortizol hormonunu azaltarak sinirleri yatıştırır ve stresi azaltır.

Süt

Süt iyi bir D vitamini kaynağıdır. Vücudunuzda D vitamini seviyeleri çok düşükse, bu bazen depresyona neden olabilir. Norveç'te yapılan bir araştırma, D vitamini takviyesi alanların, almayanlara göre bir yıl sonra daha az depresyona girdiğini buldu. Eğer süt sevmiyorsanız zenginleştirilmiş tahıllar, meyve suları ve konserve balık ile diyetinizdeki D vitamininim artırabilirsiniz.

Badem

Yüksek oranda magnezyum içerir. Magnezyumun sakinleştirici ve gevşetici bir etkisi vardır. Bu nedenle stresliyken ya da kaygılıyken badem tüketebilirsiniz.

Bal

Bal, doğal şekere sahip olduğu için ani tatlı krizlerinde, mutsuz hissettiğimizde yapay ürünler yerine tercih edebileceğimiz bir besindir. İçindeki bu doğal şeker depresif duygularla savaşmaya yardımcı olur ve sinirleri yumuşatır. Gün içinde 1 tatlı kaşığı bal gerginliği azaltır ve sakinlik sağlar.

Kaju

Sinir sistemini yatıştırmada oldukça başarılı olan kaju, C vitamini, magnezyum, B6 vitaminlerini barındırır. İçerdiği vitamin ve minerallerin etkisiyle depresyonla mücadelede sıklıkla kullanılır.

Muz

Muzda yüksek oranda potasyum vardır. Potasyum sinir sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve anksiyete ile başa çıkmada oldukça faydalıdır.

Bakmadan Geçme