DEÜ’de mezuniyet coşkusu

Dokuz Eylül Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Ortak Mezuniyet Töreni, 20 Temmuz 1982’de kurulan üniversitenin 41’inci yaş...

TAKİP ET

Dokuz Eylül Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Ortak Mezuniyet Töreni, 20 Temmuz 1982'de kurulan üniversitenin 41'inci yaş gününde gerçekleşti. Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türk Dünyası Üniversiteleri Temsilcisi rektörler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından üniversitenin tanıtım filminin gösterimi ile başlayan etkinlik, konservatuvar öğrencilerinin konserleri ile devam etti. Törende, Buca Eğitim Fakültesi Mezunu, DEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Umut Kafadar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Güngör, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı İbrahim Demir ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Avni Egeli konuşma yaptı.
Törendeki konuşmaların ardından kürsüye çıkan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversite olarak Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun şekilde faaliyetlerini sürdürme hedefinde olduklarını söyledi. Prof. Dr. Hotar, 'Türk bilim dünyamızın saygın markalarından birisi olan araştırma üniversitemiz, kurulduğu 20 Temmuz 1982 yılından bu yana, akademik faaliyetleriyle, aziz milletimiz ve dünyamızın selameti için çalışan bir yükseköğretim kurumudur. Sahip olduğu ilke ve değerleriyle Güçlü Türkiye'nin refahına katkı sağlayan kurumumuz aklını ve vicdanını da kullanan bilgili ve donanımlı bireyleri de topluma kazandırmaktadır. Bu yıl kuruluşunun 41'inci yılını kutlayan büyük ailemizin başarısı, yetiştirdiği ve mezun ettiği mensuplarının emeklerinde saklıdır. Bu gençlerimiz üstlendikleri sorumluluk ve ürettikleri değerler ile kurumumuza ve ülkemizin geleceğine güç vermektedir. Bu noktada rektörlüğümüz ise sizlerin bize emanet ettiği evlatlarımıza sahip çıkmaya, onlara yol göstermeye özen göstermektedir. Hedefimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun şekilde faaliyetlerimizi sürdürmek ve sürdürmeye devam etmek' dedi.

Bakmadan Geçme