Dijital Tarım Pazarı’nın tanıtımı yapıldı

Ödemiş İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ödemiş Ticaret Borsası işbirliği ile Ödemiş İlçe Tarım Müdürlüğü Konferans Salonu’nda...

TAKİP ET

Ödemiş İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ödemiş Ticaret Borsası işbirliği ile Ödemiş İlçe Tarım Müdürlüğü Konferans Salonu'nda geçen hafta Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) tanıtımı gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 28 Nisan'daki açıklamalarından sonra il ve ilçe tarım müdürlüklerinin de katkılarıyla üretici ve tüketiciyi dijital platformda buluşturacak olan DİTAP ile çiftçilerin ürünlerine pazar bulabileceği ve tüketici esnafın da aradığı kalitede ürünleri tedarik edebilecekleri belirtildi. Toplantıda İzmir İl Tarım Müdür Vekili Mustafa Gücük ve Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, DİTAP sisteminin tanıtımını yaptılar.

Hem üreticiye hem tüketiciye hitap ediyor

Tanıtım toplantısı ile ilgili olarak Altıntaş, 'DİTAP, Bakan Pakdemirli'nin çok önem verdiği ve bir süre sonra da gerekli tanıtım yayın çalışmalarını yapıp Odalar ve Borsalar Birliği'ne teslim edeceğimiz bir çalışmadır. Ödemiş'te DİTAP sistemine özellikle satıcı ayağında yüze yakın üye kaydoldu. Sistemin satıcı kısmından çok alıcı kısmına yönelmemiz gerekiyor ki üreticiler de kendilerini ona göre ayarlasınlar. Bu yüzden Ödemiş Ticaret Borsası ile yapmış olduğumuz bu toplantıyı önemsiyoruz. Ödemiş'te üretim kısmında bir sıkıntı söz konusu değil. Asıl sorun, pazarlama kısmında. Bu sebeple DİTAP, hem üreticiye hem de tüketiciye büyük fırsatlar sağlayacak' dedi.

Ödemiş'i tüm dünyaya tanıtacak

Gücük de, 'DİTAP, gerçekten çok önemli ve biz de büyük  heyecan yarattı. Bu heyecanı sizinle paylaşmak için buraya geldik. İzmir il genelinde geçen haftalarda 299 olan üye sayımız, bu hafta 600'e kadar çıktı. Bu daha başlangıç, sayı daha da artacaktır. Bu aşamada Ödemiş'in en büyük özelliği; toprakları verimli, üretimde bir sıkıntı yok. Çiftçiler de oldukça çalışkan ve üretim, verimli şeklide devam ediyor fakat üretilen bu ürünler sadece Ödemiş'te ve Türkiye'de kalmamalı. DİTAP sayesinde tüm dünyaya pazarlama imkanı olacak' ifadelerini kullandı.

Toplantı, DİTAP sisteminin detaylarını içeren slayt gösterisiyle devam etti.

Osman Toka

Bakmadan Geçme