Disney Plus sessizliğini koruyor

301 adlı Ermeni gazetesinin attığı tweetle Disney Plus'ın Ermeni Cemaatlerinin baskısıyla 29 Ekim'de yayımlanması beklenen 'Atatürk' dizisini platform...

TAKİP ET

301 adlı Ermeni gazetesinin attığı tweetle Disney Plus'ın Ermeni Cemaatlerinin baskısıyla 29 Ekim'de yayımlanması beklenen 'Atatürk' dizisini platform koymaktan vazgeçildiği iddia edildi. Disney Plus Türkiye resmi sayfasından henüz bir açıklama gelmese de ülkede büyük tepkiye yol açan bu iddia, bazı ünlü isimlerde de yankı buldu. Konuşulan iddialar arasında Türkiye'deki sinemalarda yayımlanacağı ya da televizyon kanalı olan Fox TV de yayımlanacağı da yer alıyor. 

Aralarında siyasetçilerin de bulunduğu çok takipçili hesaplardan Disney Plus'a boykot çağrısı yapıldı. Üyelik iptali çağrıları ve yaptırım vurgusu öne çıktı. 

Özgür Özel de konuya ilişkin '#DisneyPlus' ın 'Atatürk' dizisini yayından kaldırmasını kınıyoruz. Söz konusu platformun bu tutumu en ağır şekilde karşılık bulacaktır. #BoykotDisneyPlus' ifadelerini kullanırken, 

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik ise 'Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek 'Atatürk' dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir. Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır' sözlerini kullandı.  

Siyasetçilerin yanı sıra, Ümit Erdim, Uğur Dündar gibi isimlerden de boykot çağrısı ve tepkiler yağdı. 

Ayrıca konuya ilişkin RTÜK soruşturma başlattı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme