‘Dünya kolay İzmir zor’

Semi Tektaş-yenikiraz.com İzmir'de faaliyet gösteren özel bir şirket bir ürünün pazara sunulup müşteriye ulaşabilmesi için tüm...

TAKİP ET

Semi Tektaş-yenikiraz.com

İzmir'de faaliyet gösteren özel bir şirket bir ürünün pazara sunulup müşteriye ulaşabilmesi için tüm imkanları sağlıyor. Bir ürün için ambalaj, modelleme ve matbaa destekleri hedefleniyor. Tüm ürünlerin gerekli tüm sertifikaları bulunurken, sadece kadın çalışanların bulunduğu şirkete sigara kullanmakta yasak.

Şirketin 1999 yılında faaliyetlerine  baskı teknikleri ve tasarım ile başladığını belirten Marka Temsilcisi Filiz Akaydın, '24 yıllık markamız şu anda İzmir Gıda Çarşısı'nda perakende mağazamız, modelleme atölyemiz ve üretim matbaamız ile devam etmekteyiz. Başta gıda olmak üzere kozmetik, tekstil, teknoloji gibi farklı segmentlerdeki marka ve firmalara hizmet vermekteyiz. Ürünlerin nihai tüketicisine içeriği ve formu bozulmadan ulaşması; aynı zamanda görsel işlevselliğini kaybetmeden ulaşması önceliğimiz. Kullandığımız ham maddenin sertifikası, gıdaya uygunluğu ve tüketicin için güvenilir oluşu markaya kattığımız katma değerlerden sadece birkaçı. Kalite ham madde ve nitelikli tasarımı taşıyacak ürün gene aynı mantık ve yatırımla üretilecek ürün olmalıdır ' şeklinde konuştu.

Üç başlıkta hizmet

'Vermiş olduğumuz servis üç başlıkta ele alınabilir' diyen Akaydın, bu başlıkları şöyle açıklıyor: 'Modelleme, proje biçimlendirme danışmanlığı ve matbaa üretimi. Markamıza internet adresinden, sosyal medya hesaplarından sipariş verilebiliyor. Biz burada firmalara kendi var olan ürünleri veya devam eden işlerinde vitrinlerin doğru kullanılıp kullanılmadığı ile ilgili analiz veriyoruz. Örneğin; 20 yıllık bir firmanın şimdiye kadar yapmış olduğu kazanımlarını kontrol edip keşif yapıyoruz. Elde ettiğimiz veriler ile onların projelerine biçimlendirme yapıyoruz.  Bunu bir; ara iyileştirme, firmanın uzun vadeli bir bakımı, kozmetik iyileştirmesi gibi düşünebilirsiniz. Önce proje biçimlendirme danışmanlığı ardından modelistlik tamamlayıcı olarak da matbaa üretimi yapıyoruz.'

İzmir'den dünyaya

Türkiye'de sadece İzmir'de şubeleri olduğunu söyleyen Akaydın, yurtdışı pazarında ise birçok ülke ile çalıştıklarını belirtti. Akaydın,'Yurtdışı pazarımız da geniş, başarılı ihracatlar gerçekleştiriyoruz. Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere ve Amerika'ya da gönderim yapıyoruz. Üretip gönderdiğimiz ürünlerin hepsi özel üretim modelleme gruplarıdır. Kadınlar için pozitif ayrımcılık yapan bir işletme olarak hem anlayışımız hem de işimizin niteliği gereği sigara içilmemesi bizim için çok önemli. Üretimini yaptığımız bir tasarımda kullanılan malzemeler herhangi bir çocuğun herhangi bir yetişkinin güvenle gıda tüketmesini sağlıyor olmalı. Yurtiçi iş pazarına hakimiz, bütün Türkiye'ye ulaşan bir kargo sisteminiz var' dedi.

Anlık hizmet

Akaydın yapılan toplantılarda müşterilere bir yol haritası çizdiklerini belirtirken 'Sıradan kutu tasarımı ve klasik anlayışla çalışan matbaalarda verilen yüzeysel grafik tasarım işlemi; bizde önceden yapılan danışmanlık toplantısı, bu toplantının analizi ve müşteriye derinlemesine yaptığımız teknik anjiyo ile sonuçlandırıyoruz. Toplantıda taleplerini anında karşılarındaki ekranda göstererek sürecin hızlanmasını sağlıyoruz. Bu profesyonel toplantı sonucunda firma bizimle uzun vadeli çalışmayacak olsa bile bir yol haritası edinmiş oluyor. 24 yıllık deneyimimizi onlara bir şekilde aktarmış oluyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

'Sadece ambalaj değil vitrinde yeniliyoruz'

Akaydın, 'Servis verdiğimiz firmaların bütün vitrin düzenine kadar varan dokunuşlar yapıyoruz. Sadece ambalaj olarak bakmıyor, aynı zamanda proje biçimlendirme danışmanlığı da yapıyoruz.  Firmaların karar verdiği ticari kurgusal değişikliklerde yolunu bulmasını, sloganını ve kurumsal kimliğini yaşatmaya devam etmesini mümkün kılıyoruz' diye konuştu.

Yurtdışı daha başarılı

Akaydın sözlerini şöyle noktaladı: 'Yurt dışında bu işlem çok daha başarılı şekilde yapılıyor. Hiç ülkeye gitmeden, ülkeleri taramadan, mekanlarına gitmeden uzaktan dijital olarak hizmeti verebiliyorsunuz. Ama İzmir'de işler öyle değil. İzmir biraz daha esnek çalışma şartlarının olduğu bir yer. Uzun yıllara oturmuş köklü firmaların da yeni enerji ve katılımlar ile adeta ikinci, üçüncü üniversitesini okuyan bir birey gibi yenilenmesi ve gelişmesi gerekiyor.  Teknoloji ve global koşullar, bunu zorunlu kılıyor.'

Bakmadan Geçme