Dünyanın turizm cennetinde elektrik ve su yok

Turgay Kılıç Dünyanın ve Türkiye'nin en çok tercih ettiği ve turizm cenneti olarak bilinen yerlerden Çeşme'de...

TAKİP ET

Turgay Kılıç

Dünyanın ve Türkiye'nin en çok tercih ettiği ve turizm cenneti olarak bilinen yerlerden Çeşme'de yaklaşık 10 gündür su ve elektrik kesintisi yaşanıyor. Turizmin göz bebeği Çeşme'nin yaz sezonunun en yoğun olduğu dönemde eksiklikler devam ediyor. Elektrik ve su kesintisinin misafirlere rahatsızlık verdiği gibi otellerin doluluk oranında da azalma yaşandığına işaret ediliyor. Sıklıkla enerjinin ve suyun kesildiğini belirten otel işletmecileri, yerli ve yabancı turistlerin 40 santigrat dereceyi aşan sıcaklıkla baş başa kaldı.

'Misafirler çıkış yapıyor'

Otel sahipleri suyun ve elektriğin sık sık kesildiğine vurgu yaparak, 'Misafirler çıkış yapıyor ve haklı olarak tepki veriyorlar. Şu anda su da yok, elektrik de yok. Rezil oldum. 30 yıllık turizm kariyerimde böyle utanmadım, misafire karşı. Tüh' dedi.

Şikyetlerin artması sebebiyle tatil rezervasyonu yapan yabancı turistler, rezervasyonların iptal ederek otelden ayrılıyor. Tatillerini kısa kesen yerli turistler ise başka alternatifler kovalıyor.

'Alacaklı olduklarında her türlü yaptırımı yapıyorlar'

Çeşme'de kesintilerin yaşandığı sezonda her yerin pislik içinde olduğunu aktaran başka bir otel işletmecisi, 'Nasıl bir yerde yaşıyoruz? Her gün elektrik ve su kesiliyor. Her yer pislik içinde, sorumlu yok. Alacaklı oldukları zaman her türlü yaptırımı yapıyorlar. Bu sebepler yüzünden zararlarının kim karşılayacak? Yaşam kalitesi zaten kalmadı. Hep beraber eylem yapmazsan, sesimizi duyuramayacağız. Bazı müşteriler tatillerini kısa kesip başka yerlere gitmeye başladı' dedi.

'Yaz sezonu öncesinde hazırlıklar yapılması gerekiyordu'

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı (ÇESTOB) Yakup Demir, 'Bu hep devam ediyor. 10 gündür bu aksaklık yaşanıyor. Ve bu artarak devam ediyor. Oteldeki misafirlerimiz ciddi rahatsızlık duyuyor ve oteli terk eden misafirlerimiz de oldu. Çeşme'ye yakışmayan bir durumla karşılaşıyoruz. Yaz sezonu başlamadan önce bu güçler veya kabloların hazır hale gelmesi gerekiyordu. Durumun içeriğinden de haberdar değiliz. Durum vahim' dedi.

Bu kesintilerin ve aksaklıkların daha önce yaşandığı, 2023 yaz sezonunda daha da arttığını belirten ÇESTOB Başkanı Demir, 'Ufak tefek yaşıyorduk ve kendi imknlarımızla çözüyorduk. Oteldeki tüm teknik cihazlarımız elektrikler çalışıyor. Klima, buz dolabı gibi. Sıcak havalarda bunları önemli cihazları kullanamadığımızda işler çok zorlaşıyor. Azerbaycan'dan, Almanya'dan ve diğer ülkelerden gelen misafirlerimiz tatillerini burada geçirmek istediler ve bu aksaklıklardan rezil olup dönüyorlar. Turizm adına da güzel bir şey değil.'

Sezon zayıfladı

Yakup Demir, sezonun zayıf ve azalarak gittiğine işaret ederek, 'Zaten sezon zayıf gidiyor. Bu sebeple yüzde 50 kapasitemizi de kaybedersek, turizm yapmanın çok da bir anlamı kalmaz. Turizme ara vermek lazım olur. Bu kadar feci bir durumdayız' dedi.

Öte yandan Gediz Perakende Elektrik Tedarik Hizmet Sağlayıcıları, bugün saat 14.00'da Çeşme'de yapacağı toplantıda ÇOSTEB Başkanı Yakup Demir ile otel işletmecileri hazır bulunacak. Yaşanan aksaklıklar üzerinde çözüm bulunması gerektiği üzerinde konuşulması bekleniyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme