EFE KONUT SİTESİ'NE DEPREME DAYANIKLILIK TESTİ YAPILACAK

  Ödemiş'in en eski toplu yerleşim yerlerinden biri olan Efe Toplu Konut Siteleri yaşanan deprem felaketi...

Ödemiş'in en eski toplu yerleşim yerlerinden biri olan Efe Toplu Konut Siteleri yaşanan deprem felaketi sonrasında sorgulanmaya başlandı. Yapımına 1986 yılında başlanan sitenin sakinleri oturdukları binaların çok yaşlı olduğunu ve depreme dayanıklılık konusunda da kafalarında soru işaretleri olduğunu bildirdiler. 45 blok 720 daireden oluşan site hakkında Efe Toplu Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Coşkun Meydan açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi:

Biz burada 45 blok üzerinden 720 haneyiz. Ben yaklaşık 11 yıldır buranın başkanıyım. Biz 7-8 sene önce depreme dayanıklılık testi yaptırdık. Bu testte çıkan sonuç depreme dayanıklı olarak çıktı. Fakat bu son büyük felaket sonucunda üyelerimizden bize gelip depreme dayanıklılığını soran veya kaç dereceye kadar dayanıklı diye soran üyelerimiz oldu. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin

başlatmış olduğu ücretsiz depreme dayanıklılık testi yaptırmak için Büyükşehir Belediye Şefimiz Hikmet Güriş ile bir görüşme yaparak tekrar bir test yaptıracağız. Burada Hikmet Bey ile görüştüm. Kendisi Kahramanmaraş'ta olduğunu iletti bize, dönüşünde Hikmet Bey ile görüşüp tekrar buralara bir test yaptırmak istiyoruz ve bu sonuçları da üyelerimize ileteceğiz. Kahvehanelere ve gerekli yerlere asarak halkımızı rahatlatacağız. Ben yaklaşık olarak 1986'dan beri buranın ilk üyelerindenim.

Rahmetli eski belediye başkanımız Hüseyin Turan'ın başlatmış olduğu bir projedir. Biz buralara üye olduk. Kısa bir süre içinde 6 yıl gibi bir zaman içinde evlerimizi teslim aldık. Şöyle söyleyeyim o dönemde tabii hazır beton vesaire bulunmadığından normal betonlarla yapılmıştır binalarımız. Fakat bugüne kadar olan depremlerde herhangi bir sorun yaşamadık. Binalarımızda ne bir çatlak ne bir hasar var. O yüzden biz binalarımızdan memnunuz ve üyelerimizin de içlerinin rahat olmasını istiyorum. Bu süreçte tekrar bir depreme dayanıklılık testi yaptırmak istiyoruz.

Bakmadan Geçme