Esnaf ve sanatkarlar iftarda bir araya geldi

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerindeki esnaf odaları...

TAKİP ET

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu; Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerindeki esnaf odaları başkanlarıyla Saray Salon'da verilen iftar yemeğinde bir araya geldi. Başkan Mutlu'nun yanı sıra iftar yemeğine Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak, Beydağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerindeki esnaf odaları başkanları katıldılar.

Dualarının okunmasının ardından ilk olarak konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kahya, 'İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan ayı iftar yemeğinde bir kez daha buluşmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik olarak Ramazan ayı boyunca İzmir iline bağlı ilçelerde düzenlenen iftar yemeklerinde değerli esnaf odalarıyla buluşuyoruz' dedi.

Destek için teşekkür etti

Daha sonra söz alan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, 'Öncelikle Ramazanınız mübarek olsun, tuttuğunuz oruçlar kabul olsun! 6 Mayıs'ta yapmış olduğumuz kongrede Ödemiş, Kiraz, Beydağ olarak verdiğiniz destek için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu üç ilçemizde hiç eksiksiz herkesin oyunu aldık, bunun için çok teşekkür ediyorum.

Değerli başkanlarım, yönetici arkadaşlarım! Sizinle çalışmaktan son derece memnuniyet duyuyorum. Bulunduğunuz yerdeki esnafın sorunlarını çözmek için yaptığınız çalışmalar için de ayrıca teşekkür ediyorum. Sizinle 10 yıldan beri çalışıyoruz, 10 yıldan beri birlik başkanlığınızı yapıyorum. Sizden isteğim, yarından itibaren Ödemiş, Beydağ ve Kiraz'da bulunan bütün esnafın dükkanlarına tek tek uğrayacaksınız. Üyeniz olan, size bağlı esnafa tek tek uğrayarak, onların omuzlarına ellerinizi koyarak 'Ben sizin için ne yapabilirim?' diyeceksiniz. 'Size ziyarete geldim. Ramazanınız mübarek olsun, işlerin nasıl, bir sıkıntın var mı, bir derdin var mı, senin için ne yapabilirim?' diyeceksiniz' şeklinde konuştu.

'Esnaf olmazsa yöneticilik olmaz'

Başkan Mutlu, konuşmasının devamında, 'Esnaf, sizin varlık sebebinizdir. Eğer o adamın dükkanı olmasa, o adamın tezgahı olmasa sizin başkanlığınız bir işe yaramaz. Sizin varlık sebebiniz, o dükkanlarda bulunan esnaftır. Varlık sebebinizi unutmadan onları Ramazan ayında ziyaret edeceksiniz. Tekrar söylüyorum,  onlar olmazsa sizin yöneticiliğiniz biz işe yaramaz. Tıpkı siz olmasanız benim birlik başkanlığımın bir işe yaramayacağı gibi. O yüzden bu silsileyi unutmadan esnaf ziyaretlerinizi yapın.

Bulunduğunuz bölgedeki kurumlarla iyi ilişkiler içersinde olun. Kaymakam, emniyet müdürü, belediye başkanı, jandarmayı ve vergi dairesini kastediyorum. Bu kurumları iyi ilişkiler içerisinde her fırsatta ziyaret edin. Esnaf, akşama kadar çalışarak parayı cebine koyup evine giden adam değildir. Esnaf, bulunduğu bölgenin çimentosudur. Nasıl bir binanın ayakta durabilmesi için beton direklere ihtiyacı varsa toplum da esnaf ve sanatkar olmazsa o toplum ayakta durmaz. Onun için siz bu toplumun çimentosusunuz. Bulunduğunuz bölgeyi aydınlatan, bulunduğunuz bölgeyi kalkındıran, bulunduğunuz bölgedeki sıkıntıyı gideren insanlarsınız. Onun için bulunduğunuz yerdeki kurumlarla iyi ilişkilerde bulunmalısınız.

Bir olun, beraber olun, diri olun, birlik olun. Birlik beraberlik içersinde olmazsanız başarı olmaz. Birlik olursanız oradan mükemmel işler çıkar. Birbirinize katkıda olun, birbirinizin sorunlarını çözmede yardımcı olun. Bir odanın sorunu varsa orada bulunan diğer odalar gidip yardımcı olmalı, devlete millete destek olan iyi teşkilat, esnaf teşkilatıdır. Devlete, millete bir şey olduğu zaman en önce sahip çıkan, esnaf teşkilatıdır. Bu, bizim boynumuzun borcudur. Osmanlı döneminden gelen Ahilik geleneğini hiçbir zaman unutmayalım' ifadelerini kullandı.

'Esnaf, Ödemiş için çok önemli'

Son olarak söz alan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, 'Az önce size hitap eden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Zekeriya Mutlu, gerçekten önemli konulara değindi. Bana neredeyse söz kalmadı. Göreve geldiğim günden beri burada gerçekten esnaf ve sanatkarların bolca bulunduğu güzel bir topluluğun var olduğunu biliyorum. Zaman zaman bu esnaf ve sanatkarların çalışmalarını da görme imkanım oluyor. Güzel üreten esnafın burada olması, Ödemiş adına önemlidir' dedi.

Haber: Halil İbrahim Türkyılmaz

Bakmadan Geçme