Esnafa kredi vermeye devam ediyoruz

S.S. Ödemiş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca, esnafa kredi vermeye devam ettiklerini söyledi....

TAKİP ET

S.S. Ödemiş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca, esnafa kredi vermeye devam ettiklerini söyledi.

Pandemi sürecine ilişkin olarak Usluca, 'Koronavirüs sebebiyle devletin almış olduğu önlemler kapsamında kahvehane ve lokanta gibi iş yeri sahibi esnafımız, dükkanlarını kapatmak zorunda kaldılar. İş yerlerini kapatmış olan esnafımızın ekonomik anlamda mağdur olmaması için devletimiz, esnaf ve sanatkarlarımıza destek amaçlı kredi destek paketi gönderdi. Biz de bu destek paketinden esnafımızı faydalandırıyoruz.

Kredi desteklerimiz, halen devam ediyor. Farklı ödeme şekilleriyle kredileri ihtiyacı olan esnafımıza sunuyoruz. Şu ana kadar bu krediden faydalanmamış olan esnafımızı da kredi kullanmaları için kooperatifimize bekliyoruz. Geçmiş dönemlerde kooperatif aracılığıyla kredi kullanmış şu veyahut bu sebeple günü geçmiş borcunu ödeyemeyen tüm esnafımızın kooperatifimize gelmesini, kendilerine borçları ile ilgili uygun ödeme şekilleri sunmayı istiyoruz' şeklinde konuştu.

25 milyon liralık kredi

Usluca, '1 Nisan'dan beri 800-900 esnafımıza kredi verdik. Mevzubahis kredinin meblağı, yaklaşık 25 milyon lira civarında. Devletin bu konuda bir kısıtlaması yok. Bu yüzden kredilerimizi vermeye devam ediyoruz. Gerek 25 bin lira kredide gerekse daha yüksek meblağlı kredilerde esnafımıza destek olacağız' diyerek esnafa yaptıkları yardımlar ile ilgili bilgileri aktardı.

İsmail Keçeci

Bakmadan Geçme