Google o kullanıcıların hesaplarını silecek

ABD merkezli teknoloji devi Google, 1 Aralık 2023 tarihine kadar kullanılmayan hesapların tamamen silineceği kararıyla büyük...

TAKİP ET

ABD merkezli teknoloji devi Google, 1 Aralık 2023 tarihine kadar kullanılmayan hesapların tamamen silineceği kararıyla büyük bir tepki dalgasına neden oldu. Şirketin bu adımı, kullanıcıların güvenliği ve maliyet tasarrufu amaçlarıyla atıldı; ancak kullanıcılar, bu durumun fotoğraf ve doküman kaybına yol açabileceği endişesiyle sert eleştiriler getiriyor.

Google, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, 2 yıldan uzun bir süre boyunca giriş yapılmayan veya e-posta okunmayan hesapların silineceğini duyurdu. Bu karar, güvenlik amacıyla alındığı belirtilirken aynı zamanda kullanılmayan hesapların masraflarını düşürme amacını da taşıyor.

Ancak, Google'ın bu politikası pek çok kullanıcı tarafından eleştiriliyor. Kullanıcılar, gönderilen uyarı e-postalarının gözden kaçabileceğini ve bu nedenle hesapların istemeden silinebileceğini dile getiriyor. Özellikle yoğun e-posta trafiği olan kullanıcılar, Google'ın 'hesap hareketsizlik politikası' ifadesini içeren e-postaları gözden kaçırmanın mümkün olduğunu belirtiyor.

ABD medya devi CNBC, birçok kullanıcının Google'ın gönderdiği bu uyarıyı kaçırmış olabileceğine dikkat çekiyor. Kanada merkezli bir tasarım firmasının CEO'su Sabrina Meherally, günlük olarak gelen birçok mesaj arasında Google'ın bu önemli uyarısını gözden kaçırmanın kolay olduğunu ifade ediyor.

Birçok kullanıcı, farklı amaçlar için açtıkları hesaplarda bulunan fotoğraf ve dokümanların da bu silme işlemiyle birlikte kaybolabileceğine dikkat çekiyor. Google ise bu yıl içerisinde kr önceliği ve ücretsiz hesapların depolama alanının da bir maliyeti olduğunu vurgulamıştı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme