Grupta hesaplar karışık

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup'ta sezonun son haftasına girilirken Ödemişspor başta olmak üzere pek çok takım kritik...

TAKİP ET

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup'ta sezonun son haftasına girilirken Ödemişspor başta olmak üzere pek çok takım kritik durumda.

Sahasında Didim Belediyespor ile golsüz berabere kalan Ödemişspor, ligde kalma umutlarını son haftaya bıraktı. Kırmızı lacivertliler, statü gereği çekiştiği Aliağa FK'nın iki puan önünde bulunuyor. Aliağa FK'nın son hafta saha ve seyircisi önünde küme düşmesi kesinleşen Sarayköyspor ile oynayacağı göz önüne alındığında Ödemisşpor'un Çine Madranspor deplasmanında galip gelmekten başka çaresi bulunmuyor. Aliağa FK'nın kazanması ve Ödemişspor'un berabere kalması halinde iki takımın puanları eşitlenecek. Rakibine iki yarıdaki her iki maçta da 1-0'lık sonuçlarla boyun eğen Ödemişspor, puanların aynı olması durumunda ligi Aliağa FK'nın gerisinde noktalayacak.

Efe'nin kaderi sadece kendisinin ya da Aliağa FK'nın alacağı sonuçlara da bağlı değil. Kırmızı beyazlılar, bir yandan da Çiğli Belediyespor-Sökespor ve hatta Yatağanspor-Utaş Uşakspor maçlarını da takip edecek. Ödemişspor, Aliağa FK'yı geride bıraktığı takdirde Çiğli Belediyespor'un grubu lider bitirmesini bekleyecek. Çiğli Belediyespor'un da lider olması için Sökespor'u mutlaka yenip Utaş Uşakspor'un puan kaybetmesi gerekiyor. Hatta Çiğli Belediyespor'un grubu lider bitirmesi de yeterli olmayacak. Kırmızı siyahlı takım, play off'ları geçip 3.Lig'e yükselirse Ödemişspor direkt olarak Bölgesel Amatör Lig'de kalacak. Efe, Aliağa FK'nın gerisinde kalıp da Çiğli Belediyespor da 3.Lig'e çıkarsa gruptaki üçüncü İzmir takımı olmasına rağmen play out oynama hakkı elde edecek.

Grupta şu ana kadar Karpuzlu Belediyespor, Sarayköyspor ve Pamukkalespor'un küme düşmeleri kesinleşti. Didim Belediyespor, play out oynayabilmek için Sökespor'un 3.Lig'e yükselmesini bekleyecek. Çine Madranspor'un play out oynaması kesin ancak Sökespor 3.Lig biletini alırsa ligde direkt kalacak. Öte yandan iki Muğla temsilcisi Yatağanspor ile Ortaca Belediyespor arasında da müthiş bir çekişme var. Bu iki takımdan önde bitiren direkt kalacak, altta kalan ise Muğla Süper Amatör Lig şampiyonu ile play out oynayacak.

Bakmadan Geçme