Haliller Kooperatifi'nden karşı açıklama

Geçtiğimiz günlerde Sırımlılı süt üreticilerinin Haliller Süt Kooperatifi için ileri sürdükleri iddialara Haliller Süt Kooperatifi Başkanı...

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde Sırımlılı süt üreticilerinin Haliller Süt Kooperatifi için ileri sürdükleri iddialara Haliller Süt Kooperatifi Başkanı Hasan Özdemir'den cevap geldi.

Başkan Özdemir'in açıklamaları şu şekilde: 'Sırımlı Mahallesi'ndeki süt üreticileri, 2012 yılında Haliller Süt Kooperatifi'ne gelip sütlerini vermek istediler. Sütlerini vermek istemelerindeki sebep ise özel sektörlerin süt almayı bırakması ve sütün para etmemesiydi. Biz de o tarihlerde Sütaş firması ile çalışıyorduk. Kooperatifimizin ve şahsımızın işletmesi yoktu. Sütaş da bize o tarihlerde kota koydu, o kotanın üzerinde süt almıyordu. Sırımlılı süt üreticileri bize geldikleri zaman bu sebepten dolayı sütlerini alamadım. Alsaydım pazarlayacak pazarım yoktu, sütleri sokağa dökecek halim de yoktu.

Ali Başol da 2012 tarihinde muhtar değildi, 2014 Seçimleri'nde muhtar seçildi. Seçilmesinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçtikten sonra süt toplama işi ile ilgilenmeye başladı. O tarihlerde kendisiyle görüştüm. Süt toplayamadığımızı ve kendisinin getirmesi halinde almak isteyeceğimizi fakat getirdikleri sütlerin alkol kesiği süt olmaması gerektiğini söyleyerek bu alkol kesiği sütü değerlendiremediğimizi belirttim. Bunun üzerine itiraz etti 'Ben diğer süt üreticileriyle nasıl uğraşayım?' diye. Bizim süt aldığımız 200 civarında üretici vardı. O tarihlerde onlarda bu tür sıkıntı yaşamadığımızı ve Sırımlı'daki süt üreticileriyle de  bu sorunu yaşamak istemediğimizi belirttiğimiz zaman da istemedi.

'Ortaklık sayesinde süt veriyorlardı'

Haliller Kooperatifi, yıllar önce İğdeli Kooperatifi ile  ortak olmuştur çünkü İğdeli Kooperatifi'ne süt veriyordu. Süt verebilmesi için ortak olması gerekmekteydi. Bizden önceki yöneticiler de bundan dolayı ortak olmuşlar. Bizim bu ortaklığımız sayesinde Sırımlı'daki süt üreticileri de İğdeli Kooperatifi'ne süt vermeye başladı.

'Şikayette bulunmadık'

Geçtiğimiz günlerde Sırımlı'dan bir süt üreticimiz, Haliller Kooperatifi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Kocabaş'ı aramış ve İğdeli Kooperatifi'nin 01.06.2018 tarihinden itibaren sütlerini almayacağını söyleyerek ne yapacaklarını sormuş. Halil İbrahim Bey de Sırımlı Mahallesi'ndeki süt üreticilerini kooperatifimize davet etmiştir ve gelmelerini beklemiştir fakat hiç kimse gelmemiştir. Bunun üzerine ertesi sabah bana bu durumdan bahsetti ve gelirler diye kooperatifimizde beraber beklemeye başladık. Gelmelerini beklerken İlçe Tarım Müdürü Engin Bey beni arayarak Sırımlılı süt üreticilerinin İlçe Tarım Müdürlüğü önünde toplandıklarını söyledi. Bunun üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gittim. Engin Bey'le görüşürken İğdeli Kooperatifi Başkanı Süleyman Top'u aramamız gerektiğini düşündük. Kendisi gelince durumu görüştük. İddiaya göre biz, İğdeli Kooperatifi'ne sütleri almaması için şikayette bulunmuşuz. Biz, öyle bir şikayette bulunmadık. Geçtiğimiz Mart ayından itibaren İğdeli Kooperatifi ile ortaklığımız bitmiş bulunmaktadır. Bizim bölgemizdeki sütü bizim bilgimiz ve onayımız dahilinde almalıdır.'

Bakmadan Geçme