Hem kutlama hem yarışma

Beydağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü kapsamında Beydağ Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte İncir ve Yerel...

TAKİP ET

Beydağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü kapsamında Beydağ Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte İncir ve Yerel Ürünler Festivali gerçekleşti. Etkinlik kapsamında ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Aydın Büyükşehir Kadın Mehteran Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleşti. Beydağ halkı da alkışlarıyla kortej yürüyüşü yapanlara destek verdiler.

30 üreticinin dereceye girmek için yarıştığı festivalde ilk dörde giren incir üreticileri; cumhuriyet, yarım altın ve çeyrek altın ile ödüllendirilirken diğer üreticilere de teşvik para ödülü verildi. En iyi incir üreticisi olarak Raşit Karakulak seçildi.

Beydağ ilçesinin İzmir'e uzak olmasına rağmen yetiştirdiği birçok ürünün marka olmasına vurgu yapan Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, 'Beydağ, Evliya Çelebi'nin deyimi ile dağlarından yağ, bağlarından bal akan, aynı zamanda kestane, ceviz ve incir ile ünlü olmasının yanında barajıyla, şelalesiyle ve eşsiz doğasıyla insanlarımıza cennetten bir köşe sunmaktadır. Her yıl gerçekleşen ve geleneksel hale getirdiğimiz festivalle incirimizi tanıtımına katkı koymaya devam ediyoruz' dedi.

Beydağ Ziraat Odası Başkanı Ünal İçmesu ise, 'Bu bölgede incir yetiştiren üreticilerimiz yarışması kapsamında jüri üyeleri, incirin büyüklüğüne, tane çokluğuna, lezzetine göre puanlama usulü ile dereceye giren incir üreticilerini belirliyorlar. Beydağ inciri, yurt dışına da ithal edilmekte.  Biz de Beydağ Ziraat Odası olarak bu konuda üzerimize düşeni yerine getirmeye devam ediyoruz' şeklinde konuştu.

Beydağlı kadın incir üreticilerinden Şerife Kırlı, 'Hiç ilaç kullanmadan incirlerimizi üretiyoruz. Türkiye'nin birçok iline incilerimiz gidiyor. Ürünlerimiz güvenle tüketilebilir' ifadelerini kullandı.

Haber: Turgay KONURALP  

Bakmadan Geçme