İESBO’da devir teslime eski başkan Zekeriya Mutlu katılmadı!

Semi Tektaş- yenikiraz.com İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Odası'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. 16 yıl boyunca...

TAKİP ET

Semi Tektaş- yenikiraz.com

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Odası'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. 16 yıl boyunca görevi yürüten Zekeriya Mutlu görevi Yalçın Ata'ya devr etti. Pazar günü yapılan seçimde birbirlerine ağlayarak sarılan iki başkanın devir teslim törenine Eski Başkan Zekeriya Mutlu'nun katılmaması dikkat çekti. Pazar günü yapılan seçimlerde Ata geçerli oyların 510'unu, Mutlu ise 463 oy almıştı. Törene önceki dönem oda başkanları da katıldı.

'TEKRAR ADAY OLACAĞINI TAHMİN EDEMEDİK'

'Bu kapıdan bu teşkilatı tanımadan girdim' diyen Ata, 'İlk olarak disiplin kuruluna seçildim. Aynı yıl disiplin kurulu başkanı oldum ve bu görevi dört yıl boyunca yürüttüm. Zekeriya Başkan takdir etti Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptım, bu kurul bu teşkilatın en önemli görevlerindendir. Zekeriya Başkanıma hep söyledim 'sen bacadan ben kapıdan.' Kendisi benim abimdir, her zaman kendisinden gururla bahsedeceğim. Milletvekili seçimlerine aday olmak için istifa etmeseydi bizim onun önüne geçmek gibi bir durumuz asla olmayacaktı. Geri geleceğini de düşünmüyorduk. Kendisi tekrar aday olduğunda bizde artık başlamıştık, geri dönemezdik. Kaderde rakip olmakta varmış. Bu bir bayrak yarışı, bizde geceli gündüzlü çalıştık' şeklinde konuştu.

'KİMSEYE KIRGIN KIZGIN DEĞİLİM'

Ata, 'Seçimi Pazar günü geride bıraktık. Süreç bitti. Bizi destekleyen desteklemeyen hiç kimseye kırgın, kızgın değilim. Herkese eşit mesafedeyim. Artık biz birlikte görev yapacağız. Esnafımız en zor dönemi geçiriyor. Pandemi sonrası esnafımız kalkındırmalıyız. Çok iyi işler yapacağız. İzmir esnafının ekmeğini büyütmeye geldik' diyerek sözlerini tamamladı.

Eski Başkan Zekeriya Mutlu devir teslim törenine katılmaması hakkında, 'Ben milletvekili olmak için istifa etmiştim yani görevde değilim. Görevde olmadığım içinde nasıl görev teslime gelebilirim?'

Bakmadan Geçme