İnsanları yapay zeka ve ses taklidi programıyla dolandıran 9 şüpheli tutuklandı!

İddiaya göre, İzmir’de yapay zeka ve ses taklidi programını kullanarak dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğu öne sürülen 9...

İddiaya göre, İzmir'de yapay zeka ve ses taklidi programını kullanarak dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğu öne sürülen 9 kişi tutuklandı. Olayın detaylarına göre, bir grup otel çalışanı, otel sahibi ve kamu yöneticilerinin seslerini taklit eden kişiler tarafından aranarak acil para göndermeleri istendi. Durumu fark eden mağdurlar, suç duyurusunda bulunarak yetkililere bilgi verdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri konuyla ilgili çalışmalara başladı.

Daha önce de sanatçıların seslerini taklit ederek dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 4 kişi daha önce gözaltına alınmıştı. Bu kişiler de işlemlerinin ardından tutuklanmışlardı. Yürütülen soruşturma kapsamında, toplamda 17 şüphelinin daha benzer suçlara karıştığı tespit edilince, İzmir genelinde 11 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda, 22 bin lira nakit para, dolandırıcılıkta kullanılan telefonlar ve SIM kartlar ile ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ele geçirildi. Operasyon kapsamında toplamda 17 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 11'i adliyeye sevk edildi. Sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 5'i ise tutuklandı. Polis yetkilileri, şüphelilerin yaklaşık 1 milyon lira haksız kazanç elde ettiklerini belirledi. Soruşturma ise devam ediyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme