İstanbul Valiliğinden CHP binasına silahlı saldırı iddiasına açıklama geldi!

Gündeme bomba gibi düşen TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiindeki CHP İstanbul İl Başkanlığı binası yakınında silahla ateş...

TAKİP ET

Gündeme bomba gibi düşen TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiindeki CHP İstanbul İl Başkanlığı binası yakınında silahla ateş açıldığı iddiası üzerine İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama geldi. Açıklamada 'Kamera görüntülerinde TEM Otoyolu Edirne istikametinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 2 adet kovan bulunmuştur' ifadelerinden bahsedildi.

GELİŞMEYİ KAFTANCIOĞLU DUYURDU 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda '06.04.2023 (bugün) saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir' ifadelerini söyledi. 

''SALDIRIYI KINIYOR FAİLLERİN YAKALANMASINI BEKLİYORUZ'' 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise konu hakkında'İstanbul il Başkanlığımıza silahlı saldırıda bulunuldu. Kimseye siz yaptınız diyemeyiz. Kimseye siz yaptırdınız da diyemeyiz. Cumhur İttifakının kutuplaştırıcı dilinin bunları tetiklediğini söyleyene de haksızsın diyemeyiz. Saldırıyı kınıyor faillerin yakalanmasını bekliyoruz' açıklamasını yaptı. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, binaya yönelik silahlı saldırı iddialarına yönelik 'Arkadaşlar hiç kimse merak etmesin kimse karamsarlığa kapılmasın, emin olun 15 Mayıs'ta bu ülkeye baharı getireceğiz, huzuru getireceğiz. Bu tür olaylar olmayacak, olayları yaratanlar da sürat ile yakalanıp yargılanacaklar kimse üzülmesin. Biz üzülmüyoruz ama tabii böyle bir olayın olmaması bizim arzularımızdan birisi. Bu olmayacak bir daha Türkiye'de' açıklamalarını yaptı.

VALİLİKTEN DE AÇIKLAMA GELDİ

CHP İl Binası'na saldırı iddiasıyla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, 'Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun ikinci şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 2 adet kovan bulunmuştur' ifadelerinden bahsedildi

'2 ADET KOVAN BULUNMUŞTUR' 

Valiliğin açıklamasında ise: 'Bugün saat 04.00 sıralarında Sarıyer İlçemizde bulunan CHP İl Başkanlığı Binasında görevli Polis Memuru tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine TEM Otoyolunda silah sesleri duyulduğu yönünde ihbarda bulunulmuştur. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan incelemeler ve binanın güvenlik görevlileriyle yapılan görüşmelerde; TEM Otoyolu Edirne istikametinden 5-6 el silah sesi duydukları beyan edilmiş, il başkanlığı binası ve çevresindeki kontrollerde herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı anlaşılmıştır. Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun ikinci şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 9 mm çapında 2 adet kovan bulunmuştur. Konuyla ilgili başlatılan incelemeler devam etmektedir.' ifadeleri söylendi. 

 

Haber Merkezi 

Bakmadan Geçme