İzmir’de 360 personelle 23 farklı afet senaryosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem kuşağında yer alan kenti afetlere dirençli hale getirmek için birçok alanda çalışmalarını...

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem kuşağında yer alan kenti afetlere dirençli hale getirmek için birçok alanda çalışmalarını sürdürüyor. Afet esnasında yapılması gerekenler, 360 personelin katıldığı 23 farklı tatbikat senaryosu ile canlandırıldı. Telsizden yaptığı anonsla tatbikatı başlatan Başkan Soyer, 'İzmirlilerin içi rahat etsin. İzmir Büyükşehir Belediyesinin donanımlı kadroları, afete en hızlı şekilde müdahale edecek kapasiteye sahip' dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, tüm birimlerin yer aldığı 'Afete Hazır İzmir' tatbikatı yapıldı. Afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında yapılması gereken çalışmalar, hazırlanan tatbikat senaryoları canlandırıldı. Tatbikat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) itfaiye telsizinden 'Tunç Başkandan 16-55'e. Tatbikatımızı başlatıyoruz. Kolaylıklar diliyorum' anonsu ile başladı. 360 personelin katıldığı tatbikatta, bir deprem sonrası yapılması gereken tüm çalışmalar 23 farklı senaryo ile canlandırıldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme