İZSU 30.yılını Ödemiş'te kutladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU'nun kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri kapsamında Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde Ege Üniversitesi...

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU'nun kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri kapsamında Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Ekibi'nin sergilediği Üç Mehmed'in Dansı ile Ekin Dans Topluluğu'nun sergilediği oyunlar, salonu tıklım tıklım davetliler tarafından büyük ilgiyle izlendi.

İZSU Genel Müdür Yardımcısı Tülay Yılmaz, 'İZSU ailesi olarak 30. kuruluş yılımızı yaşamaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Bu onuru sizle paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlikte bizimle birlikte olmanızdan dolayı öncelikle teşekkürlerimi iletiyorum. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi yani kısaca İZSU Genel Müdürlüğü hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak sözlerime başlamak istiyorum. 1 Ocak 1945 tarihinden itibaren kentin su idaresini bütünüyle kontrol altına alan İzmir Belediyesi, su işlerini kısa adı ESHOT olan ve bugün yalnızca ulaşım alanında hizmet veren Elektrik Su Havagazı Otobüs Tramvay İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütmeye başlamıştır. Daha önce İstanbul'da kurulan İSKİ benzeri bir yapının İzmir'de de tesis edilmesine 11.03.1987 tarihli bakanlar Kurulu kararıyla karar verilmiş olup 01.04.1987 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi kurulmuştur. İlk yıllarında yaklaşık 90.000 hektarlık alandan sorumlu olan İZSU Genel Müdürlüğü'nün görev alanı, 2004 yılında 620.000, 2014 yılında ise 1.200.000 hektarlık alana genişlemiştir. Bugün için İzmir ili sınırlarında yer alan 30 ilçede su ve kanalizasyon hizmeti vermektedir' dedi.

Güçle, güvenle, deneyimle büyüdüklerini kaydeden Yılmaz, 'İzmir, bugün sürdürülebilir su ve çevre yatırımları ile dünyanın örnek gösterilecek şehirleri arasında yer almaktadır. İZSU Genel Müdürlüğümüz, 30 yıldır bu misyon ve vizyona uygun olarak başarılı bir şekilde hizmetlerini sürdürmüş ve sürdürecektir. Daha temiz, daha yaşanabilir, daha güzel bir İzmir için çalışıyoruz. Son teknolojiye sahip tesislerde modern araçlarla ve alanında uzman ekiplerimizle her geçen gün bilimin  ışığında geleceğin İzmir'i için bir adım daha atıyoruz. Bu salonun tahsisini bize sağlayan Ödemiş Belediye Başkanı Sayın A.Mahmut Badem'e ve bu gecede kuruluş coşkumuza ortak olan tüm Ödemiş halkına teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme