Kastamonu'da 33. Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları Coşkuyla Gerçekleşti

Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 99. yıl dönümü anısına düzenlenen 33. Geleneksel Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları, Kastamonu'da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

TAKİP ET

Kastamonu Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle Uzun Yazı mevkiinde organize edilen etkinlik, yerli ve yabancı atların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Vatandaşlar, bu heyecan dolu yarışları büyük bir ilgiyle takip etti.

Yarışlarda, jokeyler zafer için büyük bir gayretle mücadele etti. İzleyiciler de bu anlara tanıklık ederken heyecan dolu anlar yaşandı. Yarışların sonunda dereceye giren atlar ve jokeyler, ödüllerini almak üzere sahneye davet edildi. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Günal Genç, yaptığı açıklamada, "Kastamonu'da 33 yıldır bu etkinliği düzenliyoruz. Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişinin yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde bu yarışları gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Geleneksel hale gelen bu yarışları devam ettirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Etkinliğimize destek veren başta belediye başkanı olmak üzere tüm ekibe teşekkür ederiz," dedi.

Geleneksel hale gelen ve bu yıl 33. kez düzenlenen at yarışları, Kastamonu halkı tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Dörtnal ve rahvan kategorilerinde gerçekleştirilen yarışlarda jokeyler, kıyasıya mücadele etti. Dereceye giren jokeylere kupaları, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Dereceye Giren Atlar

- Üçlü Tay Grubu:
- 1. Ahal Teke Binicilik
- 2. Hasan Yıldız
- 3. Adem Aydın

- Dörtlü Tay Grubu:
- 1. Tayfun Karataş
- 2. Veli Dik
- 3. Ahmet Boyacı

- Deste Grubu:
- 1. Murat Akbay
- 2. Oğuzhan Atabey
- 3. Mehmet Özkan Çelik

- Küçük Orta Grubu:
- 1. Selahattin Dündar
- 2. Veli Dik
- 3. Cafer Tokat

- Büyük Orta Grubu:
- 1. Ahal Teke Binicilik
- 2. Mehmet Aziz Özbek

- Başaltı Grubu:
- 1. Erdal Haykırır
- 2. Oğuz İnan
- 3. Hüseyin Öztürk

- Baş Grubu:
- 1. Kamil Özdemir
- 2. Alparslan Şentürk
- 3. Ahal Teke Binicilik

Bakmadan Geçme