Kendi imkanlarıyla kurdular, kilosunu 70 liradan satıyorlar

Kırıkkale’de yaşayan maden mühendisi Sedat Ergün Kandemir, çevre mühendisi Hilmi Kılıç, makine mühendisi Osman Demir, kendi...

TAKİP ET

Kırıkkale'de yaşayan maden mühendisi Sedat Ergün Kandemir, çevre mühendisi Hilmi Kılıç, makine mühendisi Osman Demir, kendi imkanlarıyla kurdukları 70 metrekarelik serada istiridye mantarı üreterek kilosunu 70 liradan satıyor.

Maden mühendisi Sedat Ergün Kandemir kendi imkanlarıyla kurdukları sera, ayda 1 ton üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

İlk ekimde 2,5 ton mantar elde ettiklerini kaydeden makine mühendisi Osman Demir, 'Makine mühendisiyim. Ekonomik yönden kazancımız şuanda iyi ilerliyor. Bahar ve kış aylarında mantara fazla talep oluyor. Yaz aylarında pazarlarda manavlarda sebze fazla olduğu için biraz talebimiz düşüyor ama bu istiridye mantarının şöyle bir özelliği var; alıcıları özel. Özellikle bu mantarı arayan insanlar. Yazında mantarımız elimizde kalmıyor. Kilogramı bundan önce 60 Türk lirasıydı. Şu an komposta gelen zamlardan dolayı ikinci ekimimizde bunu 70 Türk lirasına çıkarmak zorunda kaldık. İlk ekimimizde 2,5 ton kadar mantar aldık. Bu ikinci ekimimizde de aynı oranı yakalamayı düşünüyoruz. Yani 5 ayda 5 ton mantar almayı planlıyoruz' dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme