KİRAZ ESNAF ve SANATKARLAR ODASINDA YENİ BAŞKAN HALİT ÖZMEN

Kiraz esnaf ve sanatkarlar odası kongresi 17,03,2018 cumartesi günü Kiraz belediyesi düğün salonunda yoğun bir katılımla...

TAKİP ET

Kiraz esnaf ve sanatkarlar odası kongresi 17,03,2018 cumartesi günü Kiraz belediyesi düğün salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti. İlçede camcılık işiyle uğraşan Cafer Kırbaş ve motor yedek parçaları satan Halit Özmen'in başkanlık için yarıştığı kongrede adayların yaptıkları konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi.

Başkan adayı Cafer Kırbaş Yaptığı Konuşmada;

''Sayın divan, sayın başkan, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerimizin değerli temsilcileri.

Muhterem esnaf ve sanatkarlarımız saygıdeğer hazirun sözlerime başlamadan önce yüce heyetinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Bu gün burada, gözümüzün nuru, ağzımızın tadı, gönlümüzün yarenliği, ihtiyaçlarımızın çaresi esnaf ve sanatkarlarımızla iç içe olacak.

Her üyenin derdini dinleyecek ve buna çözüm bulacak bir yönetim seçmek için toplanmış bulunmaktayız.

'Esnafı yaşat ki toplum gelişsin' prensibiyle çıktığımız bu yolda eğer görevi bize tevdi ederseniz yapacağım hizmetlerden bazıları şunlardır.

-Siz üyelerimiz her şeyden zamanında haberdar etmek için bir basın bülteni çıkararak sizlere dağıtılacaktır.

-Alo esnaf hattı kurarak sorunlarınıza anında çözüme ulaştırmak gayretinde olacağız.

-Arge birimi kurarak üyelerimizin mesleklerini geliştirmeleri hakkında çalışmalar yapacağız.

-Tüm esnaflarımızın meslekleri ile ilgili açılacak olan fuarlara ücretsiz katılımlarını sağlayarak tüm yeniliklerden zamanında haberdar olmalarını temin edeceğiz.

-Odamıza web sayfası focebook sayfası açarak tüm haberleşmeleri ve yenilikleri esnaflarımızın hizmetine açacağız.

-Mesleki  eğitim okulu ile koordineli çalışma yapmak ve eğitim programları düzenleyerek çırak ve kalfalarımızın iyi eğitim almaları konusunda her türlü çalışmayı yapacağız.

-Fiyat tarifesi talebinde bulanan esnaf ve sanatkarlarımızın tarife talepleri derhal değerlendirilerek fiyat tarifelerini zamanında almalarını sağlayacağız.

-Odamızı sadece aidat toplayan, para karşılığı belge veren kurum olmaktan çıkarıp her türlü hizmeti üreten bir kurum olması için çalışacağız. Her zaman hesap verebilen bir şeffaf yönetim anlayışına hizmet edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin tüm esnaf sanatkarlarımıza hayırlara vesile olması dileğiyle yüce heyetimizi saygı ile selamlarım.''dedi.

Diğer aday Halit Özmen konuşmasında;

Sayın divan değerli misafirlerimiz kıymetli saygı değer esnaflarımız hepiniz genel kurulumuza hoş geldiniz.

Konuşmama başlamadan önce 18 mart Çanakkale zaferinin 103. Yıldönümünde başta ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum.

Değerli sanatkar arkadaşlarım odamızda 25 yıldır başkanlık yapan oda başkanımız sayın Ahmet AKBABA'yı hizmetlerinden dolayı sizler adına teşekkür ediyorum kendisi bundan sonra onursal başkanımızdır odalarımızın kapıları her zaman kendilerine açıktır.

Değerli arkadaşlarım rekabet ortamı her zaman kalite getirir. Bu arada diğer aday arkadaşımız Cafer KIRBAŞ ve ekibine de başarılar dilerim.

Biz seçim çalışmalarımızı esnafa yakışır şekilde ahilik nasihatından aldığımız terbiye ile tamamladık. Hiç kimseye kötü söz dahi söylemedik. Fakat biz kazanırsak oda genel sekreterimiz Hatice HAYHAN I işten çıkaracakmışız diye bir duyum aldık.

Asılsız bi haberdir. Böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Hatice odanın direğidir direği.

Arkadaşlar bildiğiniz gibi sizlerle her zaman iç içeyim. 27 yıllık esnafım uzun süredir bu görevin içindeyim.  Odamızda 2 dönem yani 8 yıldır yönetim kurulundayım. 5 yılda başkan vekilliği yaptım. Gereken tecrübe, bilgi ve beceriye sahip olduğumu düşünüyorum bildiğiniz gibi dükkanımla odamızın arası 100 metre her zaman odamıza yakınım.

Arkadaşlar sizlerin işlerinizde sanayi ticaret bakanlığı 5362sayılı kanuna göre her zaman yardımcı olmaya çalıştım.

10 yılın üzerinde borcu olan esnaflarımızın aidat borçlarını torba kanununun 6111 sayılı yasa 6736 sayılı yasadan faydalandırarak 136 esnafımıza bizzat iş yerlerine giderek anlattım.

Hiçbir üyenin yapılandırmasını bozdurtmadım son gün kendi cep telefonumdan herkesi tek tek aradım.

Biliyorsunuz bizim sistemde 1 taksit yatırılmadığında yapılandırma iptal olmaktadır. Yeri geldi esnafımızın işi görülsün diye yapılandırmanın son günü odamızı gece geç saatlere kadar odamızı açık tuttuk. Elektirikler gitti odaya jenaretor kurduk. Yeri geldi son gün ilçemiz dışında olan odamıza gelemeyen esnaflarımıza yardım ettim.

Arkadaşlar şimdiye kadar çıraklığını yapmadığım hiçbir işin ustalığına soyunmadım 1'inci dönem çıraklık 2'nci dönem kalfalık yaptım sizlerde destek verirseniz ustalık yapmaya ben ve ekibim hazırız.

Genel kurulda sizlerden yetki aldığımızda yapacak olduğumuz projeler şunlardır.

1-Kayıt dışını önleyeceğiz haksız rekabeti kaldıracağız.

2-Aldığımız maaştan 10 tane esnafımızın üniversite öğrencilerine burs vereceğiz.

3-rahatsızlığı sebebiyle hastanelerde koşturup tedavisiyle uğraşan esnaflarımız var biliyorum bunların aidat borçlarını biz ödeyeceğiz.

4-2017 yılında İzmir valiliğine müracaatı yapılan mesleki eğitim okulunun binasının uygun arsaya yapılmasına destek olacağız.

5-sanayi sitesinde uygun yere müşteriler için kamelya yapacağız. Yine sanayinin içine atm konulması için girişimlerde bulunacağız. Yeni sanayi sitesindeki tapusu olmayan iş yeri sahiplerinin mağduriyetleri giderilmesi için Kiraz Belediyesi Fen İşleriyle çalışmalarımız başlamıştı onları takip edeceğiz.

6-Daha önce Aras kargoyla yaptığımız giden kolideki %40 lık indirimli fiyatı bütün kargo şirketleriyle görüşüp giden ve gelen kolide esnafımıza indirim sağlayacağız.

7-imalat işi ile uğraşan esnaflarımız kapasite raporları hazırlıklarında makine ve gıda mühendislerini aramayacaksınız. Oda olarak biz bulup ekspertizini yapıp işlemlerinizi kolaylaştıracağız.

8-Odamıza ait WEB sayfasını güncelleyip aktif hale getireceğiz buradan sizlerle ilgili gelen genelgeleri takip edebileceksiniz.

9-KOSGEP kredilerinde esnafımıza yardımcı olcağız yalnız şunu söyleyeyim vergi borcu SGK borcu olan esnafımız kredi çıksa bile kullanamıyor.

10-Halk eğitim merkezi müdürlüğümüzle birlikte hareket edip başta hijyen kursu olmak üzere esnafımıza faydalı bütün kurslarda yardımcı olcağız şimdiye kadar açılan kurslarda 891 kişi hijyen belgesi 70 kişide kantincilik belgesi almıştır.

11-Sosyal güvenlik kurumu SGK'nın ilçemiz irtibat bürosunun açılması için gerekli girişimleri yapıp tüm yetkili birimlerle görüşüp 150 metre kare olan eski zabıta binasının olduğu yere inşallah açacağız.

12-esnaflarımızın iş yerlerindeki suyun ton fiyatlarının yüksek olduğundan dolayı faturalarını ödemekte güçlük çekmektedirler. Bu konuyla ilgili olarak da iz-su ili gerekli görüşmeler yapılıp esnaflarımıza suyun ton fiyatında indirim uygulanmıştı bu yeni dönemde de iz-su ile tekrar görüşmeler yapılıp yeni bir indirim için çalışmalar başlatılacaktır. Ayrıca esnaflarımızın büyük sorunu katı atık bedeli örneğin ilçemizde 90 metre kare olan bir iş yerinin katı atık bedeli aylık 270 tl yıllık 3240 tl kira öder gibi fatura ödüyoruz bunları Kiraz Belediyesi ve İzmir Büyük Şehir Belediyesi ile görüşüp çözüme kavuşturacağız.

Değerli arkadaşlar bir ilki gerçekleştiriyoruz 90 tane bayan üyemize temsilen listemizde 1 değil 2 tane bayan arkadaşımızı aldık bayan esnafımızın odamızdaki sesi ve kulağı olacaklardır.

Arkadaşlar odamıza sizlerle birlikte yöneteceğiz daha dinamik gayretli üretken ve güçlü yönetim için sarı listeye değişim sizden hizmet bizden anlayışıyla seçime hazırız. Kongremize teşrif ederek bizleri onurlandıran siz değerli esnaf arkadaşlarımızı tekrar saygıyla selamlıyor yapacağımız kongrenin hayırlı olmasını diler saygılar sunarım sağ olun var olun.'' dedi.

Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi ve saat 17:00'ye kadar kullanılan tüm oyların ardından saat 17,00'de oy sayım işlemi başladı. Cafer KIRBAŞ ve Halit ÖZMEN'in heyecanlı bekleyişleri sonrasında oy sayım işlemi tamamlandı.

Oy kullanan 718 kişiden 481 oy alarak Halit ÖZMEN başkanlığa hak kazandı. Cafer Kırbaş 232 oy alırken 5 oy geçersiz sayıldı.

Halit ÖZMEN'in başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

Dilek UYSAL, Veli ÖRSELİ, Onur ÇAVUŞOĞLU, Özler BESCİ, İsmail TEKBIÇAK, Yasin DEREBAŞI, Mustafa ERİŞOĞLU, Kenan SİMAV, Hüseyin AKDUMAN

HABER:Serap TEKBIÇAK       FOTOĞRAFLAR: Halil İbrahim TÜRKYILMAZ

      

      

Bakmadan Geçme