Kiraz'da bilim fuarı

Kiraz Anadolu Lisesi'nde düzenlen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na İlçe Kaymakamı Emin Kaymak, İlçe Jandarma Komutanı Nazmi...

TAKİP ET

Kiraz Anadolu Lisesi'nde düzenlen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na İlçe Kaymakamı Emin Kaymak, İlçe Jandarma Komutanı Nazmi Dinçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şinasi Akgün, okul müdürleri ve veliler katıldılar.

Okul müdürü Ali Bardakçı, 'TÜBİTAK'ın desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepimizin bildiği üzere bilim fuarları; öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler, hayal gücü ile üretimin birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu üreticiliğin ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Toplamda 29 proje ile sergimizi gerçekleştirdik.

Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız, ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir' dedi.

Haber: Halil İbrahim Türkyılmaz

Bakmadan Geçme