Kiraz'da Polis Haftası kutlaması

Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kiraz İlçesinde gerçekleşen kutlama etkinliği, Şehit Birol Uysal Parkı'nda...

TAKİP ET

Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kiraz İlçesinde gerçekleşen kutlama etkinliği, Şehit Birol Uysal Parkı'nda gerçekleşti. Kiraz İlçe Emniyet Müdürü Ömüray Bozkurt, 'Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hakimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi bir çok hayati görevleri üstlenmiş olan teşkilatımız, 173 yıl önce 10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuş ve 1937 yılında 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu ile bugünkü son ve modern şeklini almıştır. Türk polisi, bu kutsal görevi çağın teknolojisini kullanarak, sürekli kendini yenileyip geliştirerek, hukuk kuralları içinde Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, laik ve sosyal, hukuk devleti bilinci ile mesai kavramı gözetmeksizin en iyi ve en verimli bir şekilde yerine getirmeye devam etmektedir. Polislik mesleği, herkesin de bildiği gibi zor bir meslektir. Polis teşkilatımızın mensupları, vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak için gerektiğinde canlarını tehlikeye atarak özveri ve cesaretle bu görevi yerine getirmektedirler.

Kiraz İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak ilçemizde yaya ve motorize devriyeleri ile aralıksız hizmet veren 155 Polis İmdat telefon hattımız ve halk arasında MOBESE olarak adlandırılan kameralı kontrol ve denetim projesi ile halkımızın rahat ve huzurunu temin ve suç işlenmesini önleme düşüncesi ile ilçemiz genelinde ve devlet karayolu üzerinde 24 saat aralıksız güvenlik hizmeti vermekteyiz. Bu hizmetlere şu anda İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün talep ve projeleri ile İçişleri Bakanlığı ve ASELSAN 'ın ortak protokolleri ile kurulum aşamasında olan, ilçemizin 17 noktasında toplam 70 kameranın sisteme dahil olması ile bu hizmetler daha verimli hale gelecektir.

Denetim faaliyeti olarak da şehir girişlerinde trafik ve asayiş hizmetlerine yönelik hazırlanan denetim programları çerçevesinde sürekli ve kesintisiz uygulamalar yapılmaktadır. Yapmış olduğumuz bu denetimlerin Kiraz halkının huzur ve güvenliği için olduğunun bilinmesi temennisi ile teşkilatımıza olan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Kaymakamıma, Belediye Başkanıma, İlçe Jandarma Komutanıma, Cumhuriyet Başsavcıma, savcılarıma, meslek oda başkanlarıma, sivil toplum örgütlerime, esnafımıza, değerli ve sağduyulu Kiraz halkına şükranlarımı sunuyorum. Aynı zamanda ülkemizin huzur ve güvenliği için hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, gazilerimize, emekli mensuplarımıza ve halen zorluklar içerisinde üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı ile görev yapan personelimize aileleri ile birlikte huzurlu ve sağlıklı günler geçirmelerini diliyor, teşkilatımızın kuruluşunun 173. yıldönümünde törenimize katılarak bizleri onurlandıran tüm konuklarımızı saygıyla selamlıyorum' dedi.

Kiraz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde kutlamaları kabul eden Bozkurt, konuşmasının ardından davetlilerle ilgilendi. Yapılan kutlama etkinliğine Kiraz İlçe Kaymakamı Emin Kaymak, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve ilçedeki kamu kurum temsilcileri de katıldılar.

Bakmadan Geçme