KOBİ’ler kazanç kapısı olmaya devam ediyor

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Uluslararası KOBİ Günü öncesinde mevcut siber tehdit ortamında KOBİ’lerin karşılaştığı artan...

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Uluslararası KOBİ Günü öncesinde mevcut siber tehdit ortamında KOBİ'lerin karşılaştığı artan tehlikeleri vurgulayan kapsamlı bir rapor yayımlandı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, KOBİ'ler küresel olarak tüm işletmelerin yüzde 90'ını oluştururken dünyanın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nın yüzde 50'sine katkıda bulunuyor ve bu ekonomik güç merkezlerini korumak için daha güçlü siber güvenlik önlemlerine ihtiyaç da öncelikli hale geliyor.

Önde gelen siber güvenlik firmalarından Kaspersky tarafından yayınlanan KOBİ'lere Yönelik Tehditler Raporu, siber suçluların bir dizi karmaşık taktikler eşliğinde KOBİ'leri hedef almaya devam etmesi nedeniyle süregelen rahatsız edici bir gerçeği ortaya koydu.

Rapor, yasal iş uygulamaları şeklinde gizlenmiş kötü amaçlı yazılım veya istenmeyen yazılımlarla karşılaşan KOBİ çalışanlarının sayısının yıldan yıla neredeyse sabit kaldığını (2022'deki 2 bin 572'ye kıyasla 2023'te 2 bin 478), dolayısıyla siber suçluların bu işletmelere sızma çabalarında ısrarcı olduğunu gösterdi.

haber nerkezi

Bakmadan Geçme