Kocaeli Üniversitesinden sokak hayvanına kırmızı kart

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite lojmanında köpek saldırılarını dikkate alarak “Üniversitemiz ve yakın çevresinde meydana gelen köpek...

TAKİP ET

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite lojmanında köpek saldırılarını dikkate alarak 'Üniversitemiz ve yakın çevresinde meydana gelen köpek saldırısı olaylarındaki artış ve buna bağlı şikyetlerin çoğalması nedeniyle yetkili kurumlarla gerekli yazışmaların yapıldığı ve yerleşkemiz içinde bulunan sahipsiz hayvanların üniversitemizin C kapısında bulunan barınakta kontrollü olarak bakım ve beslenmelerini sağlanması kararı alındığı' denildi.

Yenikiraz.com yazarından Turgay Kılıç'ın haberine göre, C Kapısı girişinin dışında sahipsiz köpeklerin E Kapı dışında beslenildiğine dikkat çeken üniversite, 'Hal böyle iken halen ikamet ettiğiniz lojman çevresinde tüm uyarılara rağmen yakınınız/misafiriniz … tarafından sürekli olarak köpeklerin beslendiği öğrenilmiştir' denildi.

Öte yandan sokak hayvanlarının üniversitenin C ve E kapılarında oluşturulan bakım ve beslenme alanları dışında beslenmesinin yasak olduğu, kurala uymayanların ise Kocaeli Kamu Konutları Yönergesinin 22. maddesi gereğince konuttan çıkarılacağı belirtildi.

HABER MERKEZİ

Özel Haber

Bakmadan Geçme