Kolay saç tarama yöntemleri nelerdir? İşte tüyolar…

Saçımızın rengi, kesimi ve bakımı için çokça zaman harcadığımız doğru ama bunları yaparken küçük ama etkili noktaları...

Saçımızın rengi, kesimi ve bakımı için çokça zaman harcadığımız doğru ama bunları yaparken küçük ama etkili noktaları gözde kaçırabiliyoruz. Hemen hemen herkes duşta ya da duştan çıkınca saçlarını tarar. Ardından saç bakım kremleri vs. gibi ürünlerle de saçlarımızı desteklemeye çalışırız.

SAÇINIZA UYGUN TARAK SEÇİN

Saçlarımızın parlak ve güçlü oluşu hayat kalitemizi de etkiler. Bunu içinse dünya markaları ve saç bakım merkezlerine tonlarca para harcarız. Bunun daha basit ve pratik bir yolundan bahsedeceğiz. Hem paranız cebinizde kalacak hem kaliteniz aynı. Özellikle tarak seçiminin öneminin altını kırmızı kalemle çiziyoruz.

SAÇLARINIZI SAÇ KÖKLERİNE ZARAR VERMEDEN TARAYIN

Uzamanlar da saç taramanın üstüne basa basa önemli olduğunu vurguluyor. Bundan dolayı basit tekniklerle bunu kalıcı hale getirebilirsiniz. Saç diplerinde bulunan yağ bezleri saçımız ve derimizi korumak için vardır. Bundan dolayı saçlarım çok yağlı diyenlerin aslında saçları sağlıklıdır. Ve bu yağ doğal bir yağdır. Doğru tarak seçimiyle ve doğru saç tarama tekniği ile saç köklerinize zarar vermeden tararsanız karşılığında daha sağlıklı bir deri ve saçlar alabilirsiniz.

KURU SAÇ TARAMA YÖNTEMİ

Islak saçların aksine taramaya saç uçlarından değil ortalardan başlayın. Saç fırçanızı başladığınız orta kısımdan yukarı hareket ettirin ve tüm karışıklığı gidene kadar taramaya devam edin. Saç derinize ulaşana kadar bu eylemi devam ettirin ta ki saç diplerinize gelene kadar. Daha sonra da diplerden aşağıya doğru saçın tamamını nazik bir şekilde tarayın.

DUŞTA SAÇ TARAMA YÖNTEMİ

Öncelikle duş sırasında saç taramanız saç dökülmesini engelleyen ilk püf noktalardan. Deri altındaki gözeneklerde bu şekilde açılır ve saçlarınızın uzaması da hızlanır ama taramaya diplerden değil saç uçlarından başlamalısınız. Düğümlenen saçlar içinse ellerinizi kullanın öncellikle. Bunun için doğal bakım yağı ya da kremi kullanabilirsiniz.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme