Kötü havaya rağmen kutlandı

Site 0Facebook 0Tweetle 0Google +1   Kiraz'da belediyenin katkılarıyla 3. Geleneksel Kiraz Festivali gerçekleşti. Festival, dün saat 13.00'da Hükümet Meydanı...

TAKİP ET
Site 0Facebook 0Tweetle 0Google +1 

Kiraz'da belediyenin katkılarıyla 3. Geleneksel Kiraz Festivali gerçekleşti. Festival, dün saat 13.00'da Hükümet Meydanı önünde kortejle başladı. Kortej yürüyüşüne Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve vatandaşlar katıldılar. Etkinliğin yapılacağı alana kadar yaya olarak giden gruba mehteran takımı, efeler, midilliler ve süslü develer de eşlik ederek renkli bir görüntü ortaya koydu.

Hal içinde gerçekleşen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, olumsuz hava şartlarından kiraz üreticilerinin etkilendiğini vurgulayarak, 'Festivalimiz ve üreticimiz,adına yapılan bu festival ile aslında bu sene daha çok şeyler hedeflemiştik. Ama maalesef hava şartlarının olumsuz olması, üreticilerimizi üzebiliyor. Her zaman olumlu ya da olumsuz şeyler olabiliyor. Festivali iptal etmek de istemedik. Üreticiler başımızın tacı, onlarla birlikte olmak bizi mutlu ediyor. Her zaman yanlarındayız' dedi.

Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak ise, 'Milletimiz, çalışmasıyla, ticaretiyle, sanatıyla, her türlü faaliyetiyle çok fazla merkezi destek görmeden kendi alnının teriyle, gözünün nuruyla, Ege kültürünü yaşatmayı bilmiştir' diye konuştu.

Konuşmaların ardından yöresel ürünler stantlarının açılışı, en lezzetli kiraz ürünün seçilmesi ve üreticilere ödüllerinin verilmesinin akabinde akşam saatlerinde ise Ersin Show'un yanı sıra Ankaralı Yasemin ile Yusuf Güney konserleri gerçekleşti.

HABER : Halil İbrahim Türkyılmaz

Bakmadan Geçme