La Libre: Mahinur Özdemir, partisinden ihraç edilmeden önce 6 yıl boyunca Brüksel Parlamentosu’nda oturdu

Turgay Kılıç/Yenikiraz.com La Libre gazetesinden Nadia Geerts’in yazısında, önemli bilgiler aktarıldı. 23 Haziran 2009’da Aile ve...

TAKİP ET

Turgay Kılıç/Yenikiraz.com

La Libre gazetesinden Nadia Geerts'in yazısında, önemli bilgiler aktarıldı. 23 Haziran 2009'da Aile ve Sosyal Himetler Politikaları Bakanı Mahinur Özdemir'in Brüksel Parlamentosu'nda 26 yaşındayken parlamentonun seçilmiş en genç üyesi olmakla birlikte Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olma unvanına eriştiğine dikkati çekti.

Bekçika'nın açık, hoşgörülü ve kapsayıcı olduğu vurgulayan Geerts,'Mahinur Özdemir'den önce Avrupa dışından kimsenin veya Müslümanların parlamentoda böylesi bir hakkı olabileceği düşünülemezdi' dedi.

En öldürücü durum

En can alıcı kısmı ele alan yazar Geerts, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'nin parasıyla İslamcı olmakla suçlandığını ve AK Parti'nin ne hümanist olduğunu ne de demokrat olduğunu işaret etti.

Kimsenin bu durumu göz önünde tutarak, İslamofobi üzerinde eleştirilerde bulunmak istemediğini ifade eden La Libre yazarı,

Mahinur Özdemir

'Kısacası Mahinur Özdemir, Ermeni soykırımını tanımayı reddettiği için partisinden ihraç edilmeden önce 6 yıl boyunca Brüksel Parlamentosu'nda oturdu. O zamanlar bazıları da onun Türk neo-faşist örgütü The Grey Wolves'a yakın olabileceğini fısıldadı' dedi.

Büyükelçi adımları

Elçilik yolunu da ifade eden Geerts, 'AKP daha sonra onu kurtarmaya koştu, hatta haksız yere suçlanan ve daha sonra bağımsız olarak oturan gençlere bir destek açıklaması gönderdi, hatta 2018 ve 2019 komünal ve yasama seçimleri öncesinde PS'nin kendisine uzattığı eli reddetti. Ve 2019'da Belçika siyasetinden ayrılarak Erdoğan tarafından atanan Türkiye'nin Cezayir büyükelçisi oldu' dedi.

AK Parti'den güçlü yakınlaşma

Mahinur Özdemir'in ve AK Parti'nin birbirine bu kadar yakın olduğunu ifade eden La Libre yazarı Geerts, bir şk hikyesine pencere açıyor.

Mahinur'un 2010 yılında Erdoğan'ın yardımcısı İslamcı-Muhafazakar AK Parti Milletvekili Edibe Sözen'in meclis ataşesi Rahmi Göktaş'la evlendiğini öne sürdü.

Bu düğünün de Schaerbeek'in Brüksel'de sivil bir törenle gerçekleştirildiğini, bunun da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda yapıldığını yazdı.

'AK Parti kürtaj ve eşcinsel haklarından yana değil'

Yazar Geerts, AK Parti'nin kürtaj, doğum kontrolü ve eşcinsel haklarından yana olmamakla birlikte, Kürt karşıtı ve Yahudi karşıtı söylemlerinden ve politikalarını kaleme aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Politikaları Bakanı Mahinur Özdemir'in uzun yıllardır AK Parti'nin yol arkadaşı olduğunu ifade eden Geerts, münferit bir olayda hatırlanmayacağını iddia ederken, şunları yazdı:

'Aksine, 'ilerici' partilerimizin önemli bir kesiminin, en muhafazakar İslam'a mensup şahsiyetleri saflarına kabul etme eğilimini mükemmel bir şekilde göstermektedir. Ve seçicilikten, körlükten mi, yoksa göçmen kökenli bir kişiden gelmeseydi törensizce reddedilecek kabul edilebilir pozisyonları dikkate alan oryantalist tonlarla bir tür çifte standart yüzünden mi?'

Bakmadan Geçme