Mali Müşavirler Ata’nın Huzurunda Bir Araya Geldi

Serbest muhasebeci mali müşavirlik meslek camiasının, 125 bini aşkın meslektaş ve 20 bin aday meslek mensubundan...

TAKİP ET

Serbest muhasebeci mali müşavirlik meslek camiasının, 125 bini aşkın meslektaş ve 20 bin aday meslek mensubundan oluştuğunu belirten İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Davudoğlu, sorunların çözümü için güçbirliği ile hareket ettiklerini söyledi.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler'in ülke ekonomisi için önemli olduğuna dikkat çeken Davudoğlu, 'Meslektaşlarımız ekonomimiz için çok önemli bir fonksiyon icra etmekte, ekonomik faaliyetleri finansal veriler aracılığıyla yönlendirmektedirler. Ağırlıklı olarak ekonomik kalkınmanın lokomotifi durumundaki KOBİ'lere hizmet sunmaktadırlar. Bu nedenle KOBİ'lerin kurumsal kapasitesini geliştirmedeki rolleri nedeniyle mali müşavirlerin mesleki ve örgütsel sonları çözülmedikçe Türkiye'nin ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşamayacağını ön görmekteyiz' diye konuştu.

MESLEK YASASI GÜNCELLENMELİ

Ertuğrul Davudoğlu, 'Mali müşavirlerin mesleki ve örgütsel sorunlarını çözmenin veya iyileştirmenin en önemli, hatta birinci yolu meslek yasamızı günümüzün ihtiyaçlarına göre yenilemektir. Zannedildiğinin aksine mali müşavirlik mesleğinin sorunu zor ve karmaşık değildir. Çünkü tüm sorunlarımızın gelip düğümlendiği yer 34 yıl önceki şartlara göre hazırlanan ve artık güncelliğini yitirmiş meslek yasamızdır. Gelinen noktada yasa ve yasaya bağlı ikincil düzenlemeler mesleğin ve sektörün gelişimi için ayak bağı olmaya başlamıştır. Bizler İzmir, Bursa ve Balıkesir Oda Başkanları, Yönetim Kurulu ve Kurul üyeleri olarak mesleğimizin yasal statüye kavuştuğu 13 Haziran Gününün Mali Müşavirlerin Meslek Günü olarak kutlanması ve yasanın günümüz ihtiyaçlarına göre yenilenmesi için Ankara'da Anıtkabirde buluştuk. Hiçbir şekilde çatı örgütümüzden rol çalmak, bireysel olarak ön plana çıkmak gibi bir kaygımız yoktur ve olamaz' ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİK GELİŞMELER MESLEĞİN GELECEĞİNİ OLUŞTURUYOR

Gelişen teknoloji ve dijitalleşmenin kendi sektörlerinde uygulanmasının önemine değinen Ertuğrul Davudoğlu, 'Şu bir gerçek ki artık mesleğin evrildiği yeni dönemi dikkate alan, dijitalleşme ışığında muhasebe mesleğinin geleceğini öngörüp dönüşümü yöneten ve yönlendiren bir meslek yasası ve bu çerçevede yeniden yapılanmış bir meslek örgütüne ihtiyaç vardır. Mesleğimizin ve meslek örgütümüzün vesayet temelinde değil; özerk, demokratik, katılımcı ve kapsayıcı bir anlayışla, 125 bini aşkın meslek mensubunun görüşüyle şekil almasını talep etmekteyiz. Bu çerçevede tüm meslek camiamıza ve Odalara çağrımız, yeni dönemde parti ve grup ayırt etmeksizin TBMM'de göreve başlayan parlamenterlerin gündemine konuyu taşımak, TÜRMOB öncülüğünde meslek yasamızın yenilenmesi için güç ve irade ve söylem birliği yapmaktır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme