Manisa’da Vatandaş Dostu ‘Dost Bakkal’

Alaşehir Belediyesi, İhtiyaç sahibi ailelere destek olmak için DOST BAKKAL’ı açtı. Sosyal Belediyecilikte örnek bir adım...

Alaşehir Belediyesi, İhtiyaç sahibi ailelere destek olmak için DOST BAKKAL'ı açtı. Sosyal Belediyecilikte örnek bir adım atan belediye, ihtiyaç sahibi ailelerin gereksinimlerini Dost Bakkal ile karşılamalarını hedefliyor.

Dost Bakkal ile gıda ve temizlik ürünlerine ücretsiz olarak ulaşmak isteyen ihtiyaç sahibi ailelerin, Alaşehir Belediyesine dilekçeli başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvurunun olumlu sonuçlanması durumunda kartlarına yüklenen para ile Dost Bakkaldan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

Çınaraltı Esnaf Çarşısı'nda belediyeye ait iki dükkan tadilat ile birleştirilerek Dost Bakkal'a dönüştürüldü. Dost Bakkal'ın açılış törenine, muhtarlar, çeşitli sivil toplum örgütleri ve sivil halk katıldı. Aşılış konuşmasını Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Ökücüoğlu gerçekleştirdi.

Ökücüoğlu, 'Soysal belediyecilik gereği olarak, sadece taşa toprağa yatırım değil, insana yatırım yapan bir anlayışı hakim kılmak istiyoruz. Bu yıl 300 bin biber, domates, patlıcan fidanı dağıtacağız, kırsal sulamada çiftçilerimize elektrik indirimi yapıyoruz. Çiftçilerimize mazot, bağ direği, arı kovanı gibi destekler veriyoruz ve destekler devamlı olacak çünkü belediyecilik sadece asfalt yapmakla, yol yapmakla olmaz.' sözleriyle başladığı konuşmasını 'Sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu tür çalışmaları yapıyoruz. Dost Bakkalımız Alaşehir'e hayırlı olsun.' diyerek sonlandırdı.

(İHA)

Bakmadan Geçme