Marmaris'te gaziler ve şehit yakınları düşüncesince yemek düzenlendi

Marmaris Kaymakamlığı ilçede canlı gaziler ve şehit yakınlarını 19 Eylül Gaziler haset vesilesi ile yemek davetinde...

TAKİP ET

Marmaris Kaymakamlığı ilçede canlı gaziler ve şehit yakınlarını 19 Eylül Gaziler haset vesilesi ile yemek davetinde buluşturdu. Kaymakam Kaya ' Saygıdeğer gazilerimiz ve bizlere delibozuk bulunan şehit yakınlarımız ile gelişigüzel vesilede birlikte araya gelmiş şekilde yapmış oldukları fedakrlıklardan ötürü gelişigüzel sürekli şükranlarımızı ileteceğiz '' dedi.

19 Eylül Gaziler Günü hepsi yurtta bulunduğu üzere Marmaris'te de kılıç saf aktiflik ile kutlandı. Sabah çelenk bildirme merasimi, meridyen düzlemi 'Marmaris'in alp gazileri belgeseli' gösterimi, Mevlidi onurlu okunması peşi sıra Siteler Mahallesi'nde birlikte otelin bahçesinde planlı gece ezanı yemeğinde Marmaris'te canlı gaziler ve şehit yakınları Marmaris Kaymakamlığının ev sahipliğinde birlikte araya geldi. Marmaris Kaymakamlığına ilişkin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının düzenleme etmiş bulunduğu gece ezanı yemeği davetine, çağırma sahibi Kaymakam Nurullah Kaya, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Başsavcı Turgay Karabulut, İlçe Emniyet Müdürü Aycan Çakır Öztürk, İlçe jandarma Komutanı Yarbay Murat Çam, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Belediye reis yardımcıları, Kıbrıs Gazileri, Muharip Gaziler Derneği Marmaris şubesi üyeleri, şehit yakınları, vakıf mütevelli heyeti ile siyasal fırka temsilcileri iştirak sağladılar.

'Bugün bizlere gaziliğimizin onurunu yaşattılar'

Muharip Gaziler Derneği Marmaris Temsilcisi Azmi Özkan yemekte meydana getirdiği konuşmada '' Bugün 19 Eylül Gaziler Günü'nü birlikte gazi şekilde kutladık aşırı alım çalım duydum '' sanarak alın teri dökenlere teşekkürlerini iletti.

' Her sürekli birlikte ve beraberiz '

Afyonkarahisar Vali yardımcılığı görevinin peşi sıra Marmaris Kaymakamı şekilde geçmiş kat birlikte araya gelmenin coşkusunu yaşadığını tamlayan Kaymakam Nurullah Kaya çağırma sahibi şekilde birlikte görüşme yaptı. Kaymakam Kaya '' Bugün Ulu lider Mustafa Kemal Atatürk'e yiğitlik ünvanı bırakılmış bulunduğu 19 Eylül günü. 102 sene ilkin yiğitlik ünvanı o harp süresince maruz payenin milletin üstündeki tesiri başarısı dominant anlayışı birlikte aşırı güzellikleri yanı sıra getirmiş ve manalı günün yad edilmesi namına bu günlerde Malazgirtten bu günümüze derece canlı ölüm fail hepsi gazilerimize onuruna ahit gaziler haset şekilde zamanı birlikte ağıt bırakılmış ve bunda levent boylu zamandır anıyor ve kutluyoruz. Bugün de burada birlikte karı olduğumuzu birlikte ve bu arada olduğumuzu anımsatmak namına bu etkinliği düzenledik.'' biçiminde konuşarak devir zarfında etkinliklerde alın teri dökenlere şükranlarını ilettiğini belirtti.

Kaymakam Nurullah Kaya '' Gazilerimiz ve bizlere delibozuk bulunan şehit yakınlarımız ile gelişigüzel vesilede birlikte araya gelmekten itibar duyacağız, davetimize iştirak sağlayıp , bizleri kırmayıp buraya geldiğiniz düşüncesince teşekkürname ederim '' dedi.

Kaymakam Kaya'nın günün ağıt ve önemini özetleyen konuşmasının peşi sıra kaymakamlık müftüsü Yunus Acar ebediyete geçiş etmiş şehit ve gazilerimiz namına dualar okumasının peşi sıra gece ezanı yemeği daveti sona erdi.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme