Mevsim geçişlerinde beslenmeye dikkat

Diyetisyen Süheyla Subaşı Uçar, zaman geçişlerinde beslenmeye dikkat edilmesi icap ettiğini söyleyerek, 'Kaliteli ortak kahvaltıyla güne...

TAKİP ET

Diyetisyen Süheyla Subaşı Uçar, zaman geçişlerinde beslenmeye dikkat edilmesi icap ettiğini söyleyerek, 'Kaliteli ortak kahvaltıyla güne başlamalı, dosdoğru açıklık öğünlerle haset zenginleştirmeyi, nısfınnehar ve gece ezanı yemeğiyle de haset dinlendirmeliyiz' dedi.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla baş başa dünya genelinde aniden iklim değişiklikleri sansasyonel olmaya başladı. Diyetisyen Süheyla Subaşı Uçar, zaman geçişlerinde beslenmeye dikkat edilmesi icap ettiğini belirterek, şita aylarında su tüketiminin azaldığını ve bu nedenle itici havalarda kilo başı 35 mililitreye emsal doğacak biçimde su tüketilmesi icap ettiğini söyledi.

'Soğuk havalarda kilo başı 35 mililitre emsal doğacak biçimde su tüketilmeli'

Diyetisyen Uçar, havaların soğumasıyla şahıslarda su tüketiminin azaldığından bahsederek, 'Havaların soğumasıyla baş başa kişilerin hastalanma ihtimalleri artıyor ve ayrımsız sürede beslenme düzenleri bozuluyor. Bizler de hl derneşik beslenme ve muafiyet sisteminizin hl sert kesinlikle kabil bunu anlatacağız. Özellikle su tüketimi şita aylarında ağır ortak biçimde azalıyor. Yaz sıcaklıklarında 10-12 etap sıcaklığa erbap ortak suyu rahatlıkla tüketebilirken, şita aylarında göz sıcaklığındaki su bizlere itici geliyor. Bu sebepten dolayı şahıslarda her daim gözlemlediğimiz itici havalarda su tüketimleri nısıf yarıya azalıyor ve su tüketiminin azalması ağır açıdan muafiyet sisteminin düşmesine münasebet oluyor. Bu sebepten dolayı itici havalarda kilo başı 35 mililitreye emsal doğacak biçimde su tüketimini katiyen unutmamalısınız. Soğuk havalarda ilkin muafiyet sistemini güçlendirecek gıda guruplarını yeğleme etmeliyiz. mesela soğan, sarımsak, zencefil, pırasa kadar antibakteriyel niteliği bulunan sebzelere yemeklerimizde arazi vermeliyiz. Bu gıdaları salatalarda kullanabiliriz, çorbalara ekleyebiliriz, papara papara yemeklerimize ekleyebiliriz. Bağışıklık sistemimizin kuvvetlenebilmesi yerine yemeklerde et suyu kullanması ayrımsız sürede açıklık kez kadar et suyu içimi de dobra olabilir. Direncinizin düşmüş olduğu bu aylarda kararlı ve kifayetli ortak beslenme ile ortak dert geçirseniz güçlü hl ferah atlatmayı sağlayabilirsiniz. Kaliteli ortak kahvaltıyla güne başlamalı, dosdoğru açıklık öğünlerle haset zenginleştirmeyi, nısfınnehar ve gece ezanı yemeğiyle de haset dinlendirmeliyiz' dedi.

'Ana yemekte protein gruplarından biri bulunmalı'

Uçar, anne yemeklerde protein ağırlıklı besinlerin tüketilmesi gerektiğinden bahsederek, 'Özellikle dosdoğru ortak kahvaltı tabağında yumurta, peynir, zeytin, dört dörtlük buğday ekmeği, ayrımlı renkte sebzelerin bulundurulmasına uyanıklık gösterilmeli, besili tohumlardan ceviz, badem, fındık kadar gruplar omega-3 kabilinden zenginleştirilmeli. Daha sonra anne yemekte ise ilkin protein gruplarından biri bulunmalı. Et, tavuk, balık, döşenmemiş baklagiller, yumurtalı göveri opsiyonları bulabilir. Bunun indinde sebzelerin yanına bu besinlerin katılmasına uyanıklık gösterebiliriz. Özellikle nısfınnehar ve gece ezanı yemeklerinde vitamin karışımından ötürü salata tüketimine uyanıklık gösterin, yaz mevsimlerinde salatayı baş döndürücü yoğun kullanıyoruz fakat havalar soğuyunca boşlama ediyoruz. Ara öğünlerde ise C vitamini deposu bulunan meyvelerin tüketimine uyanıklık gösterilmeli, yanına kuruyemiş gurupları yahut motorin ve yoğurt kadar besinler eklenebilir' sanarak konuştu.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme